Politerno > Україна і світ > Власенко звернувся до Верховного Суду щодо незаконного призначення Жебрівського та Головатого

Власенко звернувся до Верховного Суду щодо незаконного призначення Жебрівського та Головатого

  • 21 Червня, 2018
  • 1413 Переглядів
  • 0

Сергій Власенко звернувся до Верховного Суду України з адміністративними позовами, щоб визнати протиправними і незаконними та скасувати два укази президента про призначення Павла Жебрівського аудитором НАБУ та Сергія Головатого членом Конституційного Суду.

Про це народний депутат від фракції «Батьківщина»  повідомив журналістам у кулуарах парламенту.

На думку політика, Павло Жебрівський не відповідає критеріям законодавства і не повинен бути політичним призначенцем.

«Це має бути неупереджена неполітизована людина. Аудитор повинен мати спеціальні навички проведення аудиту,  значний досвід роботи з органами судового розслідування та досвід роботи за кордоном. Який значний досвід такої роботи є у Жебрівського?» – обурився він.

Також Сергій Власенко зауважив, що не відповідає вимогам чинного законодавства і призначення на посаду судді Конституційного Суду (КСУ) Сергія Головатого.

«У законі про КСУ виставлена низка вимог і критеріїв, яким повинен відповідати цей суддя. Зокрема, до таких вимог відносяться і високі моральні якості. Сергій Головатий – це людина, картка якої голосувала за Харківські угоди, який за своє політичне життя змінив п‘ять політичних фракцій у парламенті, підписав подання про скасування змін до Конституції. Він не відповідає всім цим критеріям», – пояснив представник «Батьківщини».

Парламентарій зазначив, що сподівається на об’єктивність розгляду позовів та зауважив, що Верховний Суд має зробити їх розгляд публічними.

Читайте також: Власенко про призначення Жебрівського: Україну ведуть не в ЄС, а в якусь середньовічну візантійщину (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE