Politerno > Україна і світ > Супрун каже, що у комітеті Ради склалася критична ситуація

Супрун каже, що у комітеті Ради склалася критична ситуація

  • 11 Вересня, 2018
  • 1243 Переглядів
  • 0

Міністерство охорони здоров’я закликає спікера ВР Андрія Парубія вирішити критичну ситуацію, що склалася у парламентському комітеті з питань охорони здоров’я.

МОЗ направило Парубію відповідний офіційний лист, інформує очільниця міністерства Уляна Супрун.

Вона наголошує зокрема на тому, що зокрема на останньому засіданні комітету замість розгляду важливих питань, серед яких – лікування українців за кордоном та ситуація в “ОХМАТДИТі”, представники МОЗ України були позбавлені можливості відповідати та висловлювати свою позицію, а народні депутати дозволяли собі неприпустиму поведінку відносно заступника міністра Ольги Стефанишиної.

“…мовчіть, я не хочу вас слухати взагалі…”, “…помовчіть, якщо ви хочете добитися чого-небудь”, “… ви не в себе в сім’ї, ви на засіданні комітету. Чоловіка будете перебивати свого або Супрун. Тому послухайте, що я вам скажу…” – це – фрази зі звернення народного депутата від “Опоблоку” Ігора Шурми до заступника міністра.

Це підтверджує стенограма засідання комітету.

Крім цього на засіданні комітету 5 червня 2018 року позафракційний нардеп Олег Мусій, окрім інших звинувачень на адресу представників МОЗ України та уряду, оперував фразами про фашизм.

“Така риторика повністю співпадає з російською пропагандою щодо уряду і є елементом гібридної війни проти України”, – наголошують у МОЗ.

Супрун наголошує, що до врегулювання зазначеної проблеми МОЗ вважає участь у засіданнях комітету недоцільною.

Як повідомлялось, 16 січня 2017 року до парламенту внесли проект постанови №5642 авторства “опоблоківців” Олександра Вілкула й Ігоря Шурми про визнання незадовільною роботи в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

За півтора роки в квітні 2018-го комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я зібрав голоси і рекомендував парламенту прийняти звернення до Кабінету міністрів про відставку Супрун.

Перший заступник голови комітету народний депутат Оксана Корчинська, вказувала тоді, що заслуховування звіту Супрун на комітеті перетворили на “з’ясування стосунків”.

“40 хвилин це були поодинокі питання до звіту, а фактично це було якесь слідче катування питаннями, які не стосувалися звіту уряду. З’ясування стосунків… Після звіту уряду пані Уляна пішла і в цей момент була проголосована постанова”, – розповіла Корчинська.

На її думку, за недовіру Супрун голосувала “реакційна частина комітету, яка прагне повернутись до старої системи охорони здоров’я”.

Читайте також: Супрун звинувачує керівництво двох медвишів у саботажі та зриві навчання

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE