Politerno > Україна і світ > Гройсман каже, що підвищення ціни на газ йому болить, але зробить Україну сильнішою

Гройсман каже, що підвищення ціни на газ йому болить, але зробить Україну сильнішою

  • 15 Вересня, 2018
  • 3387 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслює, що рішення щодо підвищення ціни на газ для населення зробить Україну сильнішою.

Про це він заявив на конференції YES у Києві в суботу, відповідаючи на питання про незадоволення людей через майбутнє підвищення ціни на газ.

“Так довелося, що на мою долю випадає те, що повинні були зробити давно. Але зараз маю приймати це рішення я. І переді мною стоїть вибір – або уникнути відповідальності і піти чередою популізму, який для нашої країни є сумновідомим, або приймати рішення, яке в принципі зробить Україну сильнішою”, – сказав він.

Водночас прем’єр наголосив, що йому “болить це питання”: “Тому що сьогодні українці мають не великі доходи. А газ для кожної української родини є абсолютно необхідним, щоб обігрітись, щоб задовольнити побутові потреби”.

Разом з тим, за словами Гройсмана, зобов’язання про підвищення ціни на газ було взято Україною “як мінімум, 10 років тому”.

“Але тоді це зобов’язання бралось, під це зобов’язання брались кошти, і воно не виконувалося. Таким чином підривали довіру до України”, – сказав він.

“Я наголошую, що в 2005 році президент Леонід Кучма передав Україну з боргом 12,5 млрд доларів. До 2014 року зовнішній і внутрішній борг державний сягав +50 млрд доларів, які ми маємо обслуговувати і кожен рік сплачувати не менше 5 млрд доларів”, – додав прем’єр.

За його словами, запозичені кошти не були інвестовані в економіку: “Вони були інвестовані в популізм, в дешеві подачки і підкуп людей. І люди отримували ці подачки, а потім ставали біднішими, а Україна слабшою”.

“Тому сьогодні треба виконувати свої зобов’язання, але моє завдання – захистити кожного громадянина України, якому важко платити за житлово-комунальні послуги”, – підкреслив Гройсман.

“Якщо мова йде про мене особисто, моя доля є важливою, але доля України є найважливішою”, – підсумував він.

Пізніше в кулуарах конференції YES на питання журналістів УП про те, коли і на скільки будуть підвищені ціни на газ, Гройсман відповів: “Моя б воля, я б нічого не піднімав”.

 

Читайте також:“Кандидата від Москви” ставленики Москви посадили у в’язницю”: Тимошенко прокоментувала свою “проросійськість”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE