Politerno > Україна і світ > Януковича викликають в суд виступити з останнім словом

Януковича викликають в суд виступити з останнім словом

  • 18 Вересня, 2018
  • 1216 Переглядів
  • 0

Оболонський райсуд Києва викликає екс-президента Віктора Януковича для виступу з останнім словом у справі про державну зраду.

Про це у вівторок повідомив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

За його словами, суд неодноразово викликав Януковича для участі у судовому засіданні, як шляхом публікації повідомлень, так і за допомогою листів поштою за всіма відомими адресами його можливого проживання, у тому числі, і в РФ.

Разом з тим Дев’ятко наголосив, що, згідно з законом, Янукович мав виступити зі своєю останньою промовою перед заявами захисників, але не зробив цього.

“Суд повідомляє, що попри будь-які заяви сторони захисту, як до цього так і в сьогоднішньому засіданні, попри будь-які дії сторони захисту, які судом були констатовані, як зловживання правом на захист, суд завжди стояв на позиції забезпечення усіх прав обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича”, – сказав головуючий суддя.

Він додав, що тому суд знову викличе президента-втікача на засідання і надасть йому право виступити з останнім словом, у тому числі, шляхом відеоконференції, але без залучення компетентних органів РФ.

Дев’ятко наголосив, що Януковича чекають 12 жовтня о 10.00.

Також він повідомив, що захисники мають завершити свої дебатні промови з 1 по 10 жовтня.

Як відомо, 18 вересня Оболонський райсуд Києва, де проходять дебати у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, замінували, у засіданні оголосили перерву.

Раніше адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик поскаржився, що йому важко 5 годин зачитувати свою промову стоячи і попросив зробити перерву у судовому засіданні на кілька днів.

У понеділок, 17 вересня, суддя повідомив, що дебатна промова захисника Януковича, мабуть є найдовшою в історії, бо тривала понад 16 годин.

Читайте також: Як об’єкт гордості Порошенка опинився під слідством за держзраду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE