Politerno > Україна і світ > Великобританія розширить військову присутність в Україні до кінця року

Великобританія розширить військову присутність в Україні до кінця року

  • 23 Вересня, 2018
  • 1225 Переглядів
  • 0

Великобританія має намір до кінця року розширити військову присутність в Україні, а в 2019 році — збільшити присутність у Чорному морі.

Про це заявив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, передає The Telegraph.

Повідомляється, що Вільямсон відвідав територію поблизу лінії розмежування на Донбасі.

“Британія збільшить військову підтримку свого союзника, направивши туди Королівський морський флот пізніше цього року та збільшить присутність патрулів Королівського морського флоту в Чорному морі в 2019 році”, – йдеться у повідомленні.

Британський міністр оборони додав, що не має сумнівів у тому, що за ситуацію на сході України відповідальний безпосередньо президент РФ Володимир Путін. За словами Вільямсона, Британія бачить російську агресію також і в Чорному морі.

“Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили мали навички й технічні можливості для того, щоб протистояти цим зростаючим загрозам”, – зазначив британський міністр.

Він наголосив, що прихильність Великої Британії залишається непохитною, адже “чим безпечніше вам тут, тим безпечніше нам у Великобританії”.

Читайте також: ФСБ супроводжує українські військові кораблі, які йдуть в Азовське море через Керченську протоку

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE