Politerno > Україна і світ > Кучму в Мінську замінить радник Порошенка, заступник міністра часів Януковича

Кучму в Мінську замінить радник Порошенка, заступник міністра часів Януковича

  • 5 Жовтня, 2018
  • 1479 Переглядів
  • 0

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що замінити його в Тристоронній контактній групі може радник президента, колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко.

Таку думку він висловив журналістам у п’ятницю в Чернігові, відповідаючи на запитання про те, кого він бачить своїм наступником, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

У той же час Кучма підкреслив, що остаточне рішення буде приймати чинний глава держави.

“Питання про наступника буде вирішувати президент, це його (повноваження)… Я вже свою думку висловлював, що зі мною завжди був радник президента Руслан Демченко, він професіонал, дипломат зі стажем, був ще першим заступником міністра закордонних справ, і послом був. Але я ще раз кажу – це мої думки”, – сказав Кучма.

Він також висловив упевненість, що робота ТКГ продовжиться:

“Тристороння контактна група буде тривати. Нічого падати з неба не буде і заважати особливо не буде. Головне, щоб результати ми отримували, але… надії мало”.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

У коментарі “Українській правді” прес-секретар Кучми пояснила, що “під критичним віком мається на увазі ювілей Леоніда Даниловича, який був у серпні”.

2 жовтня Леонід Кучма попрощався у Білорусі з учасниками мінських переговорів.

3 жовтня представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу, замість Леоніда Кучми, орієнтовно буде призначений за два тижні, хоча раніше вона заперечувала можливість виходу Кучми з перемовин у Мінському форматі.

На прохання прокоментувати питання наступника Кучми в Адміністрації президента “Українській правді” відповіли, що “нададуть інформацію, як тільки вона з’явиться”.

Довідка: 

Руслан Демченко

  • 2006- 2010 рр. – керівник Офісу президента України Ющенка.
  • З 26 лютого 2010 року – заступник міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка (уряд Азарова).
  • З 17 грудня 2010-го по 5 березня 2014 го – перший заступник міністра закордонних справ України Грищенко (з грудня 2012-го – Леоніда Кожари).
  • З 23 по 27 лютого 2014 го – в.о. міністра закордонних справ України. Пробув на цій посаді до призначення Андрія Дещиці (через відставку Кожари).
  • 23 вересня 2014 року президент України Петро Порошенко указом №739/2014 призначив Руслана Демченка своїм радником.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE