Politerno > Україна і світ > Безкінечні розмови на заборонені теми

Безкінечні розмови на заборонені теми

  • 28 Січня, 2022
  • 704 Переглядів
  • 0

Дивіться, яка переговорна загогуліна позначилася.

Андрій Єрмак проспілкувався у Нормандському форматі вісім з гаком годин, але його повідомлення про зміст переговорів уклалося в тридцять секунд. Потім Володимир Зеленський, за його інформацією, провів з Джозефом Байденом дуже довгу телефонну бесіду. І знову нуль фактичної інформації.

Ми вже знаємо, що будь-яке «Ж-ж-ж!» – недарма. А вже відсутність «Ж-ж-ж!» – тим більше. Воно зазвичай означає, що від українців намагаються приховати якусь підставу з боку влади.

Згадайте, як довго довелося докопуватись до змісту «мінських домовленостей». Причому, правда розкрилася не з боку української влади, а з російських ЗМІ. І зараз ця погана практика, схоже, продовжується.

Цілком очевидно, що тривале телефонне спілкування Зеленського та Байдена було здебільшого присвячене тому, які кроки назустріч ультиматуму РФ щодо виконання «Мінська 2» у його вихідній формі готова зробити Україна. Ключовий момент – початок прямих переговорів керівництва України з кремлівськими маріонетками із самопроголошених республік. Зверніть увагу: не спілкування в рамках «мінської контактної групи», а саме офіційні переговори як би рівних суб’єктів України та Донбасу під урочисті усмішки Росії.

Цілком припускаю, що під тиском Заходу Банкова цілком готова піти на такі переговори з бойовиками. Відправлять, наприклад, Ірину Верещук із групою депутататок. А що, профільний віце-прем’єр та ще й із ґендерним ухилом. Навіщо ж її в уряд призначали?

Все це, зрозуміло, намагатимуться зробити непублічно. Проте непублічність не влаштує РФ.
Тому що саме початок таких переговорів Кремль чудово зможе втюхати російському населенню як свою безперечну перемогу над колективним Заходом та Україною зокрема. Тут є ніби виконання вимог новоявленого «донбаського народу», і типу захист російськомовних, і нагинання України під позицію Кремля з усіма «особливими статусами», що не контролюються виборами, «народною міліцією» з бойовиків та іншими антиукраїнськими фішками за рахунок українського бюджету.

Якщо коротко, то пливе кача по суверенітету.

Зараз ми маємо справу лише із прогнозом. Але навіть якщо подібні переговори, не дай Боже, і почнуться, то ні до чого реального, крім дестабілізації України, вони не приведуть. Не буде домовленостей і, тим більше, їх виконання. Не піде Володимир Зеленський на державну зраду у прямому ефірі. Але тут насторожує сама можливість процесу. Адже з першого кроку починається шлях не лише до перемоги, а й до поразки.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE