Politerno > Україна і світ > Дві політичні групи ПАРЄ не підтримали рішення, що може зняти санкції з Росії

Дві політичні групи ПАРЄ не підтримали рішення, що може зняти санкції з Росії

  • 8 Жовтня, 2018
  • 1339 Переглядів
  • 0

Групи лібералiв та консерваторів у ПАРЄ на своїх засіданнях у понеділок ухвалили рішення про непідтримку змін до санкційної процедури Асамблеї.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент ЄП.

Група консерваторів не голосуватиме за рішення, яке може призвести до відновлення повноцінної участі російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи без виконання росіянами жодної з вимог ПАРЄ, розповіли ЄП кілька співрозмовників у складі групі.

Народний депутат Олексій Гончаренко (БПП) уточнив, що консерватори мають намір спершу спробувати відправити проект рішення на доопрацювання у комітет, а якщо це не матиме успіху – то проголосують проти нього.

Натомість група лібералів буде голосувати за безальтернативне відхилення доповіді, розповіла член цієї групи Олена Сотник (“Самопоміч”). “Ми не на базарі і цінностями не торгуємо”, – прокоментувала вона рішення групи.

Консерватори спробують домовитися з лібералами про спільну позицію.

“Ми, консерватори, вирішили сконтактувати з АЛДЕ (групою лібералів) и запропонувати їм підтримати нашу ідею про повернення доповіді в комітет, а якщо ця пропозиція не пройде в залі, то зрештою будемо голосувати разом з ними проти доповіді в цілому”, – зазначив Гончаренко.

Підтримка 2 із 6 політичних груп збільшує шанси на те, що противникам Росії вдасться зібрати блокуючу меншість (для цього достатньо третини голосів).

Найбільша група ПАРЄ, Європейська народна партія, наразі не ухвалила позицію з цього приводу, партійне голосування заплановане на вечір. У фракціях соціалістів, лівих та вільних демократів більшість депутатів, швидше за все, підтримають повернення РФ.

Як відомо, у вівторок у ПАРЄ будуть розглядати питання про зняття санкційного тиску з РФ. Детальніше про це – у статті “Санкції поза статутом: у ПАРЄ знайшли новий привід для повернення Росії“.

Як повідомлялось, депутат Держдуми РФ, голова комітету з закордонних справ Леонід Слуцький заявив, що Росія відмовлятиметься виконувати рішення ПАРЄ навіть в разі повернення до складу Асамблеї.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE