Politerno > Україна і світ > Регламентний комітет рекомендував Раді зняти недоторканність з Вілкула

Регламентний комітет рекомендував Раді зняти недоторканність з Вілкула

  • 8 Жовтня, 2018
  • 1440 Переглядів
  • 0

Регламентний комітет Верховної Ради рекомендує парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з одного із лідерів фракції “Опозиційний блок” Олександра Вілкула.

Відповідне рішення комітет ухвалив у понеділок, 8 жовтня.

За словами очільника ГПУ, у 2011 році Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, використовуючи службове становище, незаконно перевів землі колективної власності у користування Орджонікідзевського ГОКу під розробку кар’єра та приватній фірмі “АРТ ЛЕНД”

Луценко стверджує, що своїми діями Вілкул наніс державі шкоди на понад 5 мільйонів гривень, а також знищив частину землі сільськогосподарського призначення.

У свою чергу нардеп заявив, що справа проти нього сфабрикована.

За його словами, ніякого  злочину не було і немає, оскільки земля була у державній власності і у державній власності залишилася, а своїм рішенням передав землі запасу в оренду ГОКу і тим самим зберігши робочі місця на підприємстві.

Також він наголосив, що земля, яка належала колгоспу Катеринівський, ще у 1999 році рішенням Верховної ради була переведена у державну власність як землі запасу і перередана на 5 років в оренду ГОКу, що він пізніше повторив.

Вілкул заявив, що влада, використовуючи прокурорів намагається тиснути на нього, щоб “збити з виборів”, але додав, що нічого не вийде і він не буде нікуди тікати і продовжить свою діяльність.

На уточнююче питання членів комітету, кому саме має перейти земля у власність, якщо вина Вілкула буде доведена, прокурор відповів, що у приватну власність колишніх власників, яких понад 1000.

Після тривалих спорів і обговорень депутати ухвалили рішення передати до Верховної Ради висновок, у якому зазначити, що внесене подання генпрокурора законне.

Разом з тим у висновку запропонувалося описати весь  хід обговорення і застереження відносно якості подання і необхідності проведення додаткової перевірки приналежності земель.

Як повідомлялось, регламентний комітет Верховної Ради сьогодні рекомендував парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка щодо притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від “Опозиційного блоку” Дмитра Колєснікова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE