Politerno > Україна і світ > Фігуранта “справи Мартиненка” арештували з правом застави у 2,4 млн грн

Фігуранта “справи Мартиненка” арештували з правом застави у 2,4 млн грн

  • 13 Жовтня, 2018
  • 1213 Переглядів
  • 0

Суд застосував до підозрюваного у справі НАБУ про заволодіння коштами НАЕК ” Енергоатом” Павлу Скаленку обраний раніше запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в СІЗО до 23 листопада.

Таке рішення суддя Солом’янського райсуду Києва ухвалив 12 жовтня, пише видання “Наші гроші“.

Розмір альтернативної застави визначено у розмірі 2,49 млн грн.

“У разі внесення застави на Скаленка покладено обов’язки, зокрема, не відлучатися з Києва, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи, здати паспорти, носити електронний браслет”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що Скаленко з листопада 2017 року перебував у розшуку. 11 жовтня він був затриманий на підставі чинноїї постанови суду від 06.02.2018, якою Солом’янський райсуд обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це означає, що після затримання Скаленку протягом 48 годин мали обрати запобіжний захід.

Апеляційний суд у квітні цього року розглянув скаргу захисника Скаленка Олексія Цебенка і залишив цю постанову без змін.

Незважаючи на перебування в розшуку, Скаленка не затримали в аеропорту “Бориспіль” під час повернення в Україну 6 жовтня. Прокурор у засіданні повідомив, що за цим фактом буде ініційовано перевірку.

“Лінія захисту Скаленка базується на тому, що він нібито не знав про повідомлення йому про підозру і не переховувався. Про підозру він нібито дізнався від матері, коли повернувся в Україну після майже дворічної відсутності”, – зазначають “Наші гроші”.

Водночас захисник Скаленка Цибенко ще в квітні цього року представляв його інтереси в апеляції. Крім того, в судовому засіданні було встановлено, що Скаленко повернувся в Україну не сам, а в супроводі одного зі своїх нинішніх захисників Ігоря Керезя (екс-співвласника і голови наглядової ради “Порто”, бізнес-партнера Миколи Мартиненка), який спеціально для цього полетів у Батумі, і потім разом зі Скаленком повернувся у Київ.

Нагадаємо, 22 травня 2018 року справу Мартиненка за двома епізодами передали до суду. Один з них стосується заволодіння коштами “Енергоатому” в розмірі 6,4 млн євро за контрактом на постачання обладнання від чеської компанії Skoda JS і контракту між Skoda JS і Bradcrest Investments SA. Обвинуваченими за цим епізодом проходять Мартиненко і Валерій Васильков, ще один колишній директор ВП “Атомкомплект”. Всього у справі 11 підозрюваних.

За другим епізодом проходять топ-менеджер “Нафтогазу” Сергій Перелома, глава ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК) Руслан Журило, глава “СхідГЗК” Олександр Сорокін та заступник директора держконцерну “Ядерне паливо” Володимир Богданець.

Шевченківський райсуд Києва повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для усунення недоліків цю справу.

Один підозрюваний перебуває на стадії досудового розслідування, ще троє в розшуку (зокрема двоє громадян Австрії).

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE