Politerno > Україна і світ > НАБУ повідомила про ще одну підозру екс-нардепу Миколі Мартиненку (Схема)

НАБУ повідомила про ще одну підозру екс-нардепу Миколі Мартиненку (Схема)

  • 25 Жовтня, 2017
  • 1578 Переглядів
  • 0

У середу, 25 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у заволодінні майном ДП «НАЕК “Енергоатом” екс-народного депутата України та його ймовірного спільника, керівника структурного підрозділу ДП “НАЕК “Енергоатом”.

Про це ввечері в середу повідомила прес-служба НАБУ.

За даними Інтерфаксу, підозрюваним екс-нардепом є Микола Мартиненко.

Дії осіб кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

За версією слідства, екс-народний депутат України, колишній голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, в змові з трьома особами – згаданим співробітником структурного підрозділу ДП “НАЕК “Енергоатом”, колишнім керівником цього ж підрозділу і ще однією особою, наближеним до екс-нардепа, організували корупційну схему, в результаті якої інтересам ДП “НАЕК “Енергоатом” завдано збитків у розмірі 6 400 000 євро.

За даними детективів НАБУ, учасники угруповання в 2008-2012 рр штучно створили умови проведення ряду тендерів, завдяки яким їх переможцем була визнана – чеська компанія “Škoda JS” (фактичним власником є ​​російське ЗАТ “Об’єднані машинобудівні заводи”) з ціною, завищеною на 6, 4 млн. євро.

В окремих випадках “націнка” становила до 20% від всієї вартості обладнання.

Надалі, після отримання зазначених коштів за контрактами, укладеними з ДП “НАЕК “Енергоатом”, “Škoda JS” перерахувала 6 400 000 євро на рахунок панамської компанії “BRADCREST INVESTMENT SA”, єдиним власником (бенефіціаром) якої є даний екс-нардеп.

На рахунку вказаного підприємства в швейцарському банку за запитом Національного бюро про міжнародну правову допомогу заарештовано кошти в сумі, еквівалентній 86 400 000 долл (3 200 000 швейцарських франків, що еквівалентно 2 737 280 євро за поточним курсом).

Слідчі дії тривають. Встановлюється місць знаходження інших осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE