Politerno > Україна і світ > Суд повернув справу Мартиненка у САП “для усунення недоліків”

Суд повернув справу Мартиненка у САП “для усунення недоліків”

  • 21 Червня, 2018
  • 1475 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для усунення недоліків справу щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка та інших осіб, підозрюваних у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Обвинувальний акт щодо Миколи Мартиненка, Валерія Василькова, Руслана Журило, Сергія Переломи, Олександра Сорокіна та Володимира Богданця… повернути прокурору для усунення недоліків”, – цитує агентство рішення головуючої судді Оксани Голуб.

Зазначається, таке рішення вона озвучила в четвер, 21 червня, в ході підготовчого засідання, заслухавши виступи сторін.

Крім того повідомляється, що раніше в ході засідання підсудні погодилися з тим, щоб справу розглядав Шевченківський райсуд Києва, в той час, як запобіжні заходи їм обирав Солом’янський райсуд.

Разом з тим, вони висловили протест на клопотання прокурора про продовження їм раніше обраних запобіжних заходів.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у розтраті грошей держпідприємства “СхідГЗК” та за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (“Створення злочинної організації”) та ч. 5 ст. 191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України, через які ДП “СхідГЗК” завдано збитків на суму 17,28 млн доларів.

Також було затримано другого фігуранта у справі завдання збитків ДП “СхідГЗК” – Сергія Перелому. Перелома фігурує у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків “Одеському припортовому заводу” у сумі 205 млн грн, справу передано до суду, затриманий має статус обвинуваченого.

22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції “Народний фронт” та міністрів.

Серед 21 поручителя – міністри Лілія Гриневич, Володимир Омелян, Ігор Жданов, заступник голови ЦВК Андрій Магера, а також нардепи – Леонід Ємець, Георгій Логвинський, Андрій Тетерук, Микола Княжицький, Максим Поляков, Віктор Єленський, Олена Ледовських, Олена Масоріна, Павло Пинзеник, Геннадій Кривошея, Віталій Сташук, Хвіча Мепарішвілі, Віктор Кривенко, Віталій Корчик, Олена Бойко, Вадим Підберезняк, Федір Бендюженко.

В листопаді минулого року стало відомо, що у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру ще трьом особам. Таким чином загальна кількість підозрюваних у цьому провадженні зросла до восьми осіб.

28 травня стало відомо, що НАЗК не встановило конфлікту інтересів у діях народних депутатів та міністрів від “Народного фронту”, які взяли на поруки однопартійця Миколу Мартиненка, підозрюваного у заволодінні майном ДП НАЕК “Енергоатом”.

Читайте також: “Зовсім з глузду з’їхали” – в соцмережах відгукнулись на зібрання міністрів на суді в Мартиненка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE