Politerno > Україна і світ > Суд відпустив Мартиненка на поруки – не дарма старалися! – “Схеми” (фото ходатаїв за Мартиненка)

Суд відпустив Мартиненка на поруки – не дарма старалися! – “Схеми” (фото ходатаїв за Мартиненка)

  • 22 Квітня, 2017
  • 1749 Переглядів
  • 0

Солом’янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про взяття під варту колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка і постановив відпустити його на поруки.

Таке рішення у суботу ухвалив суддя Олексій Бобровник.

“Відмовити в задоволенні клопотання, застосувати до Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів та міністрів”, – зазначив він.

“Суд відпустив Мартиненка на поруки:  Не дарма старалися!”, напписали “Схеми” у Твіттері.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у розтраті грошей держпідприємства “СхідГЗК” та за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (“Створення злочинної організації”) та ч. 5 ст. 191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України, через які ДП “СхідГЗК” завдано збитків на суму 17,28 млн доларів.

Також було затримано другого фігуранта у справі завдання збитків ДП “СхідГЗК” – Сергія Перелому.

Також Перелома фігурує у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків “Одеському припортовому заводу” у сумі 205 млн грн, справу передано до суду, затриманий має статус обвинуваченого.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн. гривень.

Як повідомлялось, Солом’янський райсуд Києва повідомив про відмову адвокатам Миколи Мартиненка у відводі судді Олександра Бобровника.

Досудове розслідування встановило, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинна організація у складі службових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, службових осіб “STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH”, а також групи осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненко, вчинила розтрату коштів ДП “СхідГЗК”.

Розтрата відбулася внаслідок неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

“Державне підприємство, яке не мало права оголошувати конкурс на придбання урану, його провело. Виграла австрійська фірма, яка цей уран не видобувала. Гроші були перераховані з ДП в Австрію фірмі, бенефіціарами якої є наші підозрювані”, – пояснював керівник САП.

Сума збитків завданих державі оцінюється в 17,28 млн. дол. США.

За вчинення злочинів, інкримінованих Мартиненку, йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 8 до 12 років. У цій же справі детективи НАБУ затримали колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому у справі завдання збитків ДП “СхідГЗК”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE