Politerno > Україна і світ > Саміт чи конференція: хто правий – радикал Вовк із пропогандистом Порошенка, чи “Батьківщина”

Саміт чи конференція: хто правий – радикал Вовк із пропогандистом Порошенка, чи “Батьківщина”

  • 19 Жовтня, 2018
  • 1376 Переглядів
  • 0

Депутат від РП Ляшка Віктор Вовк разом з політтехнологом Банкової Віктором Уколовим звинуватив лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко в маніпуляції і самопіарі щодо її участі у заходах Римського клубу.

Як написав радикал у Facebook, повідомлення від 17 жовтня про участь Тимошенко у “саміті Римського клубу” є “фейковим піаром, спрямованим на втягування престижної міжнародної організації у процеси в Україні”.

17 жовтня Тимошенко повідомила: “Сьогодні я в Римі, на саміті Римського клубу. Мені надзвичайно приємно представляти Україну на такому потужному зібранні світових інтелектуалів. Тут зібралися понад 400 визнаних міжнародних авторитетів та вископоставлених гостей з усього світу”.

За словами Вовка, саміт Римського клубу відбувся 16 жовтня, а 17-18 жовтня у Римі проходила відкрита наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці.

За словами Вовка, на саміті 16 жовтня Тимошенко не було “і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення”, а от на конференції, на яку міг зареєструватися будь-хто, вона була разом із соратником Григорієм Немирею.

За його словами, саме керівництво Римського клубу запропонувало йому зробити офіційне повідомлення щодо справжнього представництва України на ювілейних заходах.

Вовк наводить афіші, в яких ідеться про конференцію, хоча Facebook-сторінка Римського клубу, на яку він посилається, у шапці має афішку саме ювілейного саміту.

Андерс Вейкман, Віктор Вовк, Сандрін Діксон-Деклев, Ернст Фон Вайцзеккер (фото на тому ж фоні, що і Тимошенко)

Зі свого боку, заступник голови партії “Батьківщина” Немиря вказав на докази того, що заходи Римського клубу, про які писала Тимошенко, справді називаються самітом.  

“Ювілейний саміт Римського клубу, як свідчить сайт Римського клубусайт ювілейного саміту і сторінка Клубу в Facebook, відбувався саме 17-18 жовтня, а не 16-го, як намагаються зараз розповісти Уколов і Ко в своєму сліпому бажанні оббрехати Юлію Тимошенко”, – заявив він.

Немиря також вказав на добірність публіки, яку Вовк назвав “різнобарвною”: мовляв, у прес-релізі Римського клубу зазначено, що в тому саміті взяли учать понад 400 лідерів думок і сановників з усього світу, “а не студенти, як зневажливо пишуть пан Вовк і пан Уколов“.

“Батьківщина” навела зміст листа від менеджера проектів та з питань комунікацій про те, що Тимошенко будуть раді бачити на 50-й ювілейній Конференції у Римі.

Немиря наголосив, що біля входу їх зустрічав виконавчий директор Римського клубу – і сиділи вони в першому ряду, а “співпрезидент Римського клубу Андерс Війкман, відкриваючи засідання, особисто привітав Юлію Тимошенко”.

Також партія оприлюднила більше фотографій із Тимошенко на подіях Римського клубу.

Наприклад, вона зустрілася з Андерсом Війкманом і Ернстом Фон Вайцзеккером, у яких того дня закінчилися повноваження співпрезидентів Клубу, та зі співавтором доповіді “Come on!”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE