Politerno > Україна і світ > Антимонопольний комітет дозволив Тігіпкові купити “Кузню” у Порошенка

Антимонопольний комітет дозволив Тігіпкові купити “Кузню” у Порошенка

  • 19 Жовтня, 2018
  • 1318 Переглядів
  • 0

Антимонопольний комітет надав дозвіл Сергію Тігіпку на придбання понад 50% акцій ПрАТ “Завод” Кузня на Рибальському”, який належить президенту Петру Порошенку та Ігорю Кононенку.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

“Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України [опосередковано через компанію “Евінз Лімітед” (м. Нікосія, Кіпр)] на придбання акцій ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському” (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства”, – йдеться у повідомленні.

Заява Тігіпка надійшло в комітет 26 вересня цього року, після чого відомство почало аналіз.

Група “ТАС” Тігіпко підтвердила інформацію про досягнення попередньої домовленості про покупку “Завод” Кузня на Рибальському “.

Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

Найбільший акціонер заводу “Кузня на Рибальському” – фонд “Прайм Ессетс Капітал” Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду “ВІК” Ігоря Кононенко.

Як повідомлялось, журналіст Олександр Дубінський заявив, що суднобудівний завод “Кузня на Рибальському” президента Петра Порошенка та його бізнес-партнера Ігоря Кононенка має намір купити олігарх Сергій Тігіпко, який був заступником голови Партії регіонів.

Також стало відомо, що перед продажем “Кузні” Порошенка та Кононенка з неї вивели нерухомість.

За підсумками 2017 року завод Кузня на Рибальському збільшив чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2,2 рази (119,1%) в порівнянні з 2016 роком – до 18,6 млн грн.

Раніше Служба безпеки України відкрила справу за фактом можливого розголошення державної таємниці детективами Національного антикорупційного бюро та прокурорами Спеціалізованої прокуратури під час складання клопотання про надання тимчасового доступу до документів заводу “Кузня на Рибальському”, що належить президенту України Петру Порошенку та заступнику голови фракції “Блоку Петра Порошенка” Ігорю Кононенку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE