Politerno > Україна і світ > США скасували ембарго на поставки зброї в Україну – Волкер

США скасували ембарго на поставки зброї в Україну – Волкер

  • 19 Жовтня, 2018
  • 1350 Переглядів
  • 0

США скасували ембарго на поставки зброї в Україну й відійшли від позиції адміністрації екс-президента Барака Обами, що поставки озброєння можуть загострити ситуацію на Донбасі.

Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер, виступаючи на Атлантичній раді у Вашингтоні в п’ятницю, 19 жовтня, повідомляється в Twitter аналітичного центру.

«Ми зняли ембарго на поставки зброї в Україну. Це було щось таке, що кілька років тому ми вважали потенційно провокаційним кроком – допомагати Україні захищати себе», – сказав він.

Волкер підкреслив, що зняття ембарго на поставки зброї стосується «стримування подальшої агресії».

Також під час виступу спецпредставник США заявив, що адміністрація президента Трампа продовжить посилювати тиск на Росію в першу чергу шляхом запровадження нових санкцій із періодичністю місяць або два.

Зазначимо, єдиною офіційною летальною зброєю США, поставленою в Україну, є ПТРК Javelin, поставлені ​​в квітні. Україна отримала 35 установок на суму 47 мільйонів доларів.

Рада нацбезпеки США порекомендувала Трампу видати грант Україні на покупку Javelin. За словами представника Держдепартаменту США, цей крок буде спрямований на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів.

На початку жовтня ЗМІ повідомили, що в Україну надійшла велика партія американської летальної зброї та боєприпасів, включно з ракетами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE