Politerno > Україна і світ > Або дефолт і банкрутство країни, або гроші МВФ – Гройсман

Або дефолт і банкрутство країни, або гроші МВФ – Гройсман

  • 22 Жовтня, 2018
  • 1512 Переглядів
  • 0

Підвищення цін на газ стало значно меншим за первинні вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це 21 жовтня в ефірі телеканалу “Україна” заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба КМУ.

За словами Гройсмана, однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім МВФ, стало підвищення цін на газ для населення.

“Втім, це підвищення стало значно меншим за первинні вимоги. У мене було два варіанти – аби домовитися про мінімальне зростання цін на газ  і продовжити співпрацю. Або увійти у дефолт. Це  банкрутство країни. … Цього неможливо було допустити”, – заявив Гройсман.

Він додав, що уряд вважає необхідним продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями задля забезпечення політики виплати боргів і зниження навантаження на бюджет.

“Ми працюємо з фінансовими ринками світу, аби віддати кредити, які на нас поклали минулі уряди протягом 2005- 2013 років. Зараз ми щороку платимо 5 млрд дол. в якості обслуговування (взятого тоді) боргу”, – зазначив глава КМУ.

Як повідомлялось, на екстреному засіданні уряду 19 жовтня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE