Politerno > Україна і світ > Регуляторна служба відмовила кабміну в узгодженні проекту постанови про підвищення ціни на газ

Регуляторна служба відмовила кабміну в узгодженні проекту постанови про підвищення ціни на газ

  • 27 Жовтня, 2018
  • 1463 Переглядів
  • 0

Державна регуляторна служба вирішила відмовити в узгодженні проекту постанови Кабінету Міністрів про поетапне підвищення ціни на газ для населення з листопада.

Відповідне рішення від 26 жовтня опубліковано на сайті служби.

Згідно з документом, цей проект постанови вже розглядався службою і був узгоджений 10 серпня.

Однак під час повторного розгляду було встановлено, що проект постанови в новій редакції за своїм змістом істотно відрізняється від уже погодженої раніше редакції, а значить вважається таким, який не був узгоджений зі спеціально уповноваженим органом.

Також у наданих для узгодження документах немає аналізу регуляторного впливу, що містить обґрунтування необхідності державного регулювання, і копії повідомлення про оприлюднення з метою отримання зауважень та пропозицій.

Таким чином, немає можливості в повному обсязі провести аналіз і надати об’єктивну оцінку впливу в такій редакції проекту постанови на регуляторне середовище в разі її введення.

Крім того, наголошується, що редакція не відповідає досягнутим домовленостям між учасниками ринку природного газу.

Також служба виявила невідповідність окремих норм проекту чинному законодавству.

При цьому запропонований у тексті системний збір інформації про споживачів операторами газорозподільної системи і передача такої інформації Міністерству фінансів суперечить закону про захист персональних даних.

Раніше Кабінет Міністрів оприлюднив ухвалену 19 жовтня постанову про поетапне підвищення ціни на газ для населення з листопада.

Оновлення. Кабінет Міністрів оприлюднив ухвалену 19 жовтня постанову про поетапне підвищення ціни на газ для населення з листопада. Увечері 25 жовтня на сайті Кабміну проект уже публікувався, але через кілька хвилин його видалили.

Згідно з документом, з 1 листопада ціна на газ для населення зросте на 23% до 8 550 гривень/тис. куб. м. Наступний етап підвищення заплановано на 1 травня 2019 року, коли ціна підвищиться приблизно до 10 тис. гривень.

З 1 січня 2020 року ціна газу для населення зрівняється з ціною для промислових споживачів за умови передоплати до періоду постачання і становитиме близько 12 тис. гривень.

Нагадаємо, що зараз ціна на газ для населення становить майже 7 гривень за куб, з 1 січня ціна підскочить до 8,55 гривні.

Чекайте також: Обіцянка про те, що підвищення ціни на газ на 23,5% стане останнім – чергова брехня Порошенка, – Ігор Луценко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE