Politerno > Україна і світ > На засідання “Кримської солідарності” увірвалися російські силовики (Відео – Фото)

На засідання “Кримської солідарності” увірвалися російські силовики (Відео – Фото)

  • 27 Жовтня, 2018
  • 1211 Переглядів
  • 0

В окупованому Криму на засідання “Кримської солідарності” увірвались російські силовики.

Як повідомляється на сторінці об’єднання в Facebook, на його щомісячну зустріч в суботу прийшли співробітники прокуратури і силових структур.

“Метою їх візиту, за їхніми словами, стало вручення постанови координатору “Кримської солідарності” Діляверу Меметову, а також адвокату Лілі Гемеджі про необхідність з’явитися в прокуратуру”, – йдеться в повідомленні.

У “Кримської солідарності” відзначили, що прихід співробітників супроводжувався відеофіксацією, незважаючи на незаконність даної дії.

Згодом стало відомо, що адвокатам Едему Семедляєву, Лілі Гемеджі та координатору громадського об’єднання “Кримська солідарність” Діляверу Меметову російські силовики вручили застереження “про недопущення порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму”.

Вручення постанови адвокату Лілі Гемеджі і координатору «Кримської солідарності» Діляверу Меметова

“Семедляєв, Гемеджі та Меметов не затримані і у свободі не обмежені. Усім трьом вручено застереження про недопущення порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму”, – йдеться у повідомленні.

У “Кримській солідарності” уточнили, що наразі усім трьом не пред’явлено процесуального статусу.

“У прокуратуру надійшла інформація з ЦПЕ (Головне управління з протидії екстремізму – ред.) про те, що активісти готують одиночні пікети, тому всім трьом вручили застереження, нібито як організаторам”, – зазначили правозахисники.

Як повідомлялось, Басманний суд Москви арештував заступника “прем’єр-міністра” окупованого Росією Криму, екс-голову комітету з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики Віталія Нахлупіна, обвинуваченого в корупції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE