Politerno > Україна і світ > Коболєв переказав премію за перемогу у Стокгольмському арбітражі мамі у США

Коболєв переказав премію за перемогу у Стокгольмському арбітражі мамі у США

  • 27 Жовтня, 2018
  • 1428 Переглядів
  • 0

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що одержану премю за виграний позов у російського “Газпрому” у Стокгольмському арбітражі переказав у США своїй матері.

“Я переказав гроші мамі в Америку. Вона там живе із 2006-го чи 2008 року, понад десять років точно. Якщо я програю апеляцію у 8 млрд грн проти мене, то що станеться з моїм майном?” – сказав Коболєв у інтерв’ю виданню LB.ua, яке вийшло 26 жовтня.

Він зазначив, що в такому разі його майно заарештують.

“Усі співробітники “Нафтогазу”, які одержали премію, зараз ходять на допити… Я у принципі ніколи не зберігаю великих грошей тут на рахунку саме з цієї причини. Я розумію, що за фактами, які пов’язані з роботою “Нафтогазу”, зараз відкрито величезну кількість справ – у мене є грубезна тека з цими справами, я їх періодично гортаю. Там і НАБУ, і прокуратура – усе є. Самі собою ці розслідування – нормальний процес, я до цього ставлюся спокійно. Але жодну з цих справ не було закрито, усі вони в підвішеному стані. І це створює істотний ризик”, – сказав Коболєв.

Він зазначив, що щойно “ситуація вирішиться”, він буде готовий переказати гроші назад в Україну.

“Тут є низка прагматичних міркувань. В Україні самі собою гроші можуть заробляти більше, ніж будь-де. Тримати тут гроші і заробляти в Україні – розумно і прагматично, якщо тільки ви впевнені, що над вами не висить сокира політичної розправи. Ті, хто стикався зі зберіганням грошей за межами України, добре знають, що це зазвичай має негативний результат. Ну або нульовий. Відповідно, Україна у цьому сенсі привабливіша. Конкретно цю суму я планую повертати в Україну”, – сказав глава “Нафтогазу”.

Наприкінці травня стало відомо, що наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Як повідомлялось, восени минулого року правління “Нафтогазу” отримало премії за виграш першої частини судового спору з “Газпромом”.

Тоді список премійованих складався з 8 осіб. Серед них – Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

Також відомо, що глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв і комерційний директор правління Юрій Вітренко отримають на двох $ 13,9 мільйона з $ 37 мільйонів премії, передбаченої правлінню за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

Співробітники НАК “Нафтогаз України” вже отримали першу частину премії на суму 20,7 млн ​​доларів у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з російським газовим монополістом “Газпромом” за транзитним контрактом.

Нещодавно Шевченківський райсуд Києва оштрафував голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1,7 тисячі гривень за відмову надати народному депутату інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Читайте також: “В них прикрутило розум. І зовсім викрутило совість”: Тимошенко про “бейбі-бокс” для “Нафтогазу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE