Politerno > Україна і світ > В Австрії судді Ємельянову з дружиною загрожує до 5 років в’язниці – Лещенко

В Австрії судді Ємельянову з дружиною загрожує до 5 років в’язниці – Лещенко

  • 31 Жовтня, 2018
  • 1285 Переглядів
  • 0

Прокуратура Австрії підозрює скандального українського суддю Артура Ємельянова і його дружину Світлану у вчиненні низки кримінальних злочинів.

Про це написав народний депутат Сергій Лещенко у Facebook.

“Одіозний суддя Артур Ємельянов, який так і не поніс ніякого покарання за роки правління Петра Порошенка і навіть не був звільнений, тепер попався в Австрії. Згідно з документом віденської прокуратури, Ємельянов під слідством в Австрії за статтями 105 (абзац 1) і 106 Кримінального кодексу Австрії – “примус до вчинення злочину шляхом насильства або погрози”, – зазначив Лещенко.

Він зауважив, що під слідством перебуває також і дружина судді, з якою він нібито розлучився, щоб сховати кінці українських кримінальних справ в воду.

Лещенко розповів, що стаття 105, абзац 1 Кримінального кодексу Австрії виглядає так: Той, хто примушує іншу особу шляхом насильства або реальної загрози до дії, потуранню або бездіяльності, карається позбавленням волі до одного року або штрафом.

При цьому стаття 106 – це тяжкі форми спонукання.

“У цій статті три частини. Покаранням у вигляді позбавлення волі від 6 місяців до 5 років карається тяжка форма примусу, яка пов’язана з загрозою смерті, тілесних ушкоджень, викрадення (абз. 1), перебування особи через примус тривалий час в болісних станах (абз. 2) або якщо особу залучено через примус до проституції, порнографії або ж виконання таких дій (бездіяльності), які зачіпають його важливі особисті інтереси (абз. 3)”, – написав Лещенко.

Нардеп нагадав, що суддя Ємельянов став синонімом корупції в господарських судах України, у нього виявлені рахунки в Ліхтенштейні, готелі в Австрії, а його гроші крутяться в контрафактному тютюні, який почало виробляти оточення Миколи Мартиненка в Жовтих Водах.

Раніше повідомлялося, що Світлана Ємельянова інвестує у контрафактний тютюновий бізнес.

Служба безпеки заявляла, що викрила Ємельянова на фінансуванні терористичних організацій в ОРДЛО.

Після цього колишній заступник голови Вищого госпсуду України Артур Ємельянов подав до суду на “Українську правду”.

4 червня Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Артура Ємельянова від здійснення правосуддя.

Читайте також: Скандальному судді Артуру Ємельянову дали втікти з країни (відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE