Politerno > Україна і світ > Кравчук, Кучма і Ющенко висловились щодо воєнного стану

Кравчук, Кучма і Ющенко висловились щодо воєнного стану

  • 26 Листопада, 2018
  • 2414 Переглядів
  • 0

Колишні президенти України Віктор Ющенко, Леонід Кучма і Леонід Кравчук висловили сумніви у необхідності введення воєнного стану в Україні.

Їхню спільну заяву доніс до журналістів Кравчук, передає “Українська правда”. Зазначається, що питання потрібно було вирішити раніше, а не затягувати аж до президентських виборів, що може посіяти сумніви і хаос серед українців.

“Чи виправдані ці ризики? Чи допоможе реальному протистоянню агресору? За 5 років виникали ситуації, коли введення воєнного стану було доцільним і можливим — захоплення Криму, Дебальцевський та Іловайский котел, де були тисячі загиблих”, — процитував він.

За словами президентів, подібні рішення сприймаються у суспільстві як загроза демократії, що може бути використано ворогом. У разі ж введення воєнного стану, підкреслили вони, повинні бути скасовані норми про обмеження прав і свобод та заборону виборів.

“Верховна Рада повинна прийняти постанову про проведення виборів 31 березня 2019 року. Настав момент, коли від мудрості народних обранців залежить доля держави”, — висловив Кравчук спільну думку.

Читайте також: Порошенко підписав указ про воєнний стан – ВР оприлюднила проект закону про його затвердження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE