Politerno > Україна і світ > Семенченко назвав імена затриманих в Тбілісі українців

Семенченко назвав імена затриманих в Тбілісі українців

  • 3 Грудня, 2018
  • 1241 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко заявив, що проти затриманих в Грузії українців була вчинена провокація.

Про це він заявив в ефірі на своїй сторінці у Facebook.

“Я зараз перебуваю біля будівлі Нацполіції в Тбілісі. Тут перебувають затримані громадяни України: Курагин Дмитро, …(нерозбірливо – ред.) Ролан, Новіков Олександр, Коростильов Юрій, Орленко Ігор, Клотько Сергій, Фурагін Дмитро і громадянин Грузії Лукач Хетія”, – сказав він.

Семенченко розповів, що частина затриманих із батальйону Донбас. За його словами, усі затримані приїхали в період з 28 по 30 листопада для того, щоб “зустрітися зі своїми побратимами”.

Семенченко повідомив, що затримані ще не зустрічалися із представником українського консульства.

“Надалі їм будуть оголошувати обвинувачення. Я думаю, що зброю їм підкинули і так вони самі стверджують адвокатам, тому що воно їм непотрібне, воно не могло звідкись взятися. І третє це провокація з боку тих людей, які що хочуть, щоб тутешня опозиція була не мирною”.

Як відомо, у неділю 2 грудня МВС Грузії повідомило, що в Тбілісі були затримані 6 громадян України і один громадянин Грузії.

Радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих 2 грудня у Тбілісі (Грузія) українців був Семен Семенченко.

Пізніше Семенченко заявив, що інформація про його затримування в Грузії – фейк.

Також він заявив, що затримані у Тбілісі українці не причетні до акцій протесту грузинської опозиції, підозру їм ще не оголошено.

Повідомлялось, що під час обшуків в готельних номерах було виявлено пістолети “Беретта” і “Макаров”, автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси.

Порушено кримінальну справу за ст. 236 Кримінального кодексу Грузії ( “Незаконна купівля та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин”).

У МВС заявили, що громадяни України прибули до Грузії 27 листопада.

У неділю в столиці Грузії Тбілісі на проспекті Руставелі пройшла масова акція протесту, організована об’єднаною опозицією, з вимогою проведення дострокових парламентських виборів.

Як повідомлялось, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який зараз проживає в Нідерландах, виступив по Skype перед учасниками сьогоднішнього мітингу в центрі Тбілісі. Він заявив, що готовий повернутися в країну, якщо його покличуть.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE