Politerno > Україна і світ > Сейм Литви закликав Захід змінити стратегію стримування російської агресії

Сейм Литви закликав Захід змінити стратегію стримування російської агресії

  • 10 Грудня, 2018
  • 1329 Переглядів
  • 0

Сейм Литви 10 грудня ухвалив резолюцію, в якій закликав фактично змінити стратегію Заходу щодо стримування російської агресії.

За резолюцію, яка пов’язана з нападом РФ на українські кораблі в Чорному морі, проголосували 79 членів литовського парламенту, двоє утрималися, пише “Делфі”.

Парламентарії пропонують перейти від реагування на випади Росії до переліку конкретних дій, які вона повинна виконати, а у разі їх невиконання застосувати більш ефективні і широкі санкції.

Такими вимогами, на думку литовських депутатів, можуть бути передавання Керченської протоки і окупованих Росією територій під контроль ООН, звільнення політичних в’язнів і військовополонених громадян України.

Якщо це не буде зроблено, йдеться в резолюції, то “повинні бути негайно застосовані всебічні санкції, зокрема ті, що поширюються на газовий, нафтовий і фінансовий сектори, включаючи і виключення Росії з системи SWIFT”.

Литва стала першою країною, яка ввела санкції за напад на українські кораблі.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE