Politerno > Україна і світ > Екс-посол США в Україні Джон Гербст: Юлія Тимошенко не друг Кремля, вона прихильник себе

Екс-посол США в Україні Джон Гербст: Юлія Тимошенко не друг Кремля, вона прихильник себе

  • 12 Грудня, 2018
  • 1244 Переглядів
  • 0

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що Юлію Тимошенко не можна назвати «другом Кремля». На його думку, вона «енергійний політик», «справжній патріот України» і в першу чергу, «прихильник себе».

Про це він сказав 11 грудня в інтерв’ю RTVI.

Гербст вважає, що Тимошенко «здібний політик», який «вміє укласти договір або угоду». Як приклад він наводить відносини між Росією і Україною в період прем’єрства Тимошенко. «У той же час <…> вона знає, що Кремль веде війну проти України і що потрібно припинити цю агресію», – додав Гербст.

Колишній посол США в Україні сумнівається, що Тимошенко можна назвати «другом Кремля». «Я вважаю її одним Тимошенко, вона прихильник себе», – підсумовує він.

Гербст розповів, що візит Юлії Тимошенко до Вашингтона пройшов в рамках її передвиборчої компанії. Там політик зустрілася сенаторами і високопоставленими особами з Держдепу. За словами Гербста, у Тимошенко «хороша передвиборча програма», а це означає, що «вона справжній кандидат».

Візит Тимошенко в США, на думку Гербста, пов’язаний з тим, що вона «шукає підтримки з усіх боків». Але це не означає, що Вашингтон її воліє. У США немає кандидата на цих виборах », – пояснює він.

За словами Гербста, Вашингтон готовий «працювати» з Тимошенко, якщо вона виграє вибори. «Якщо президентом буде Порошенко ще раз, ми можемо і з ним поговорити, попрацювати. Те ж саме і з пружними кандидатами», – вважає колишній посол США в Україні.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Юлія Тимошенко балотується на пост від партії «Батьківщина».

Як повідомлялось, під час  Всеукраїнського молодіжного форуму в Києві, ініційованого лідером «Батьківщини», Юлія Тимошенко та лідери молодіжних організацій уклали та затвердили покроковий план, що втілюватиме в життя новий президент.

Читайте також: Що означало б президентство Тимошенко? – політолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE