Politerno > Україна і світ > Лавров пригрозив Україні – Турчинов назвав це “бредом сивого мерина”

Лавров пригрозив Україні – Турчинов назвав це “бредом сивого мерина”

  • 17 Грудня, 2018
  • 1313 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна нібито готує провокацію на кордоні з Кримом, і що відповідь на це буде “мало не покажеться”.

Про це він сказав під час прес-конференції в “Комсомольській правді”.

“На останню декаду грудня Порошенко планує і збройну провокацію на кордоні з Російською Федерацією, на кордоні з Кримом. Він отримає відповідь – мало не покажеться, я вас запевняю”, – сказав Лавров.

“Це наша країна, це наші кордони. І ми не допустимо, щоб він (Порошенко, – ред.) намагався якимось чином відстоювати свої, як він їх розуміє, інтереси і порушувати ті права, які кримчани захистили в повній відповідності з міжнародним правом”, – додав глава МЗС РФ.

У свою чергу, секретар ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито провокації на кордоні з Кримом “бредом седого мерина”.

Про це 17 грудня він написав у Facebook.

За словами Турчинова, “викритий” Лавровим, “запланований в останню декаду грудня, наступ української армії разом з американськими і британськими інструкторами на збройні сили РФ”, як і інші пасажі прем’єра РФ, на кшталт, “нацистського” і “неонацистського режиму” він може прокоментувати однією фразою.

“Зроблю це зрозумілою росіянам мовою: “Бред сивой кобылы!”, вибачте, – “сивого мерина”, – написав секретар РНБО.

Раніше на цій же прес-конференції Лавров запевняв, що Росія не буде вести війну з Україною.

Нагадаємо, Росія вже давно розпускає чутки про те, що Україна готує провокації на кордоні РФ.

Зокрема представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує збройну провокацію на Донбасі для наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.

5 грудня Захарова сказала, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE