Politerno > Україна і світ > На виборах в ОТГ повідомляють про порушення і провокації

На виборах в ОТГ повідомляють про порушення і провокації

  • 23 Грудня, 2018
  • 1344 Переглядів
  • 0

Представники БПП та ВО “Батьківщина” заявляють про порушення під час виборів місцевих голів та депутатів у 78 ОТГ.

Зокрема, у львівському осередку “БПП “Солідарність” заявили, що на виборах у Лопатинську ОТГ, на дільниці №461006 в смт. Лопатин двоє членів виборчої комісії від партії УКРОП проголосували двічі.

“Один із членів виборчої комісії представляє діючого голову Лопатина, а інший кандидата в депутати. Порушення було зафіксовано спостерігачем від БПП, на дільницю викликали поліцію”, – йдеться у повідомленні. 

“У Рокитнівському районі на Рівненщині на виборах до Старосільської ОТГ зафіксовано, що проти кандидата на посаду голови громади від БПП Михайла Кузьмича відбуваються провокації: зранку невідомі почали розклеювати агітаційні листівки біля приміщення сільради від імені Кузьмича. Головним конкурентом Кузьмича є нині діючий Старосільський голова Григорій Ковалець з партії Батьківщина”, – заявили у БПП.

На виборах у Дядьковицьку ОТГ на дільниці №560678 у кабінці для голосування разом із виборцем перебувало ще кілька осіб, члени виборчої комісії жодним чином не реагували на дане порушення.

У “Батьківщині” у свою чергу заявили, що у Рівненській області у переддень голосування кандидатам від ВО “Батьківщина”, які балотуються до рад Корнинської та Дядьковицької ОТГ, “телефонували нібито працівники правоохоронних органів і вимагали з’явитися на розмову до місцевої сільської ради”.

“Під час особистої зустрічі з одним із наших кандидатів невідомий відмовився показати своє службове посвідчення, а лише безпідставно звинуватив у підкупі виборців”, – йдеться у повідомленні.

На Волині на території виборчої дільниці №070536 у с.Ратнів Луцького району було помітили жінку, яка відмічала у списках виборців тих, хто прийшов голосувати.

“З’ясувалося, що жінка є довіреною особою кандидата у депутати до рад ОТГ по округу №24 Юрія Шумського, який балотується як самовисуванець, однак відкрито підтримує “БПП”. Представники правоохоронних органів намагалися з’ясувати, чим насправді займається довірена особа кандидата в депутати і звідки у неї списки виборців, однак вона швидко залишила територію дільниці”, – заявили у “Батьківщині”.

У с.Колоденка на Рівненщині списки виборців з п’ятниці були зачинені у сейфі разом із бюлетенями, тож виборці “не мали змоги перевірити свою наявність у списках”.

Також, за повідомленням політсили, у Баришівській ОТГ члени комісії від БПП порушують виборче законодавство.

“У Баришівській ОТГ члени дільничної виборчої комісії №320004 від БПП в межах одномандатного виборчого округу №8 видали виборчі бюлетені округу №9, що унеможливило для виборців скористатися виборчим правом”, – заявили у “Батьківщині”.

У поліції Київської області у свою чергу заявили, що у Баришівці “зафіксовано перше порушення, про що комісія вже склала акт”.

“Фальсифікацію помітив представник ЗМІ. Журналіст написав відповідну заяву в поліцію. На місці працює слідчо-оперативна група. За фактом триває перевірка”, – повідомили у поліції.

У Чорнухинській селищній ОТГ, що на Полтавщині, спостерігачі виявили на всіх виборчих дільницях надруковані на простому офісному папері бюлетені.

Про це інформує прес-служба Полтавського обласного партійного осередку “Батьківщини”.

За словами голови Чорнухинської районної парторганізації Олександра Раська, виборчі бюлетені не мають навіть захисних знаків, що створює можливість для порушень під час виборчого процесу.

«Ми побачили прості білі аркуші паперу форматом А-4, на яких розміщений список і одна печатка лише місцевої дільничної виборчої комісії», – сказав представник «Батьківщини».

Олександр Расько поінформував, що наразі партійці звернулися до Чорнухинської територіальної виборчої комісії з вимогою надати всю документацію, що підтверджує факт виготовлення бюлетенів саме такого зразка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE