Politerno > Україна і світ > У Фінляндії почалось будівництво “Північного потоку-2”

У Фінляндії почалось будівництво “Північного потоку-2”

  • 23 Грудня, 2018
  • 1256 Переглядів
  • 0

Найбільше в світі трубоукладальне судно Pioneering Spirit приступило до укладання газопроводу “Північний потік-2” у виключній економічній зоні Фінляндії.

Про це з посиланням на проектну компанію Nord Stream 2 AG пише Інтерфакс.

“Pioneering Spirit продовжить укладання газопроводу слідом за судном Solitaire, що працювало в Фінляндії з вересня. Судно Solitaire попрямувало в південну частину виключної економічної зони (ВЕЗ) Швеції для укладання 510-кілометрової ділянки газопроводу в найближчі місяці”, – йдеться в повідомленні.

Судно Pioneering Spirit довжиною 382 м, шириною 124 м і екіпажем 570 осіб, а також судно Solitaire довжиною 300 м, шириною 41 м і з екіпажем чисельністю 420 осіб належать компанії Allseas. Під час трубоукладки допоміжне дослідницьке судно контролює правильність положення газопроводу на морському дні.

Всього зараз вже укладено близько 370 км газопроводу.

Газопровід “Північний потік 2” (Nord Stream 2) повинен пройти Балтійським морем, з’єднавши постачальників у Росії з споживачами в Європі, його довжина становитиме понад 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Нагадаємо, 13 грудня Європарламент назвав проект з будівництва газопроводу “Північний потік-2” “політичним, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці”.

Як повідомлялося, 12 грудня Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE