Politerno > Україна і світ > ФСБ тисне на українських полонених моряків – адвокат

ФСБ тисне на українських полонених моряків – адвокат

  • 28 Грудня, 2018
  • 1391 Переглядів
  • 0

Працівники ФСБ Росії тиснуть на військовополонених українських моряків.

Про це у Facebook написав адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів захоплених моряків.

“Органи ФСБ продовжують чинити тиск на військовополонених українських моряків, направляючи до них оперативних працівників для проведення позапроцесуальних бесід без присутності адвокатів, з метою схилення військовополонених до визнання провини в скоєнні кримінального злочину, самообмови, або обмови когось із їхніх товаришів”, – розповів правозахисник.

Він додав, що всім військовополоненим морякам адвокати роз’яснили, що такі дії представників ФСБ є незаконними і неприпустимими.

“Кожному моряку адвокат повідомив про алгоритм дій в разі здійснення подібної провокації щодо нього. Окремо були обговорені і такі оперативні заходи як “внутрішньокамерна розробка”, коли в ролі оперативника виступає співкамерник – інший ув’язнений”, – розповів Полозов.

Він уточнив, що за фактами незаконного чинення тиску на військовополонених моряків адвокати готують адвокатські запити в СІЗО і відповідні скарги.

“Не виключено, що в період тривалих новорічних свят, коли СІЗО будуть закриті на вхід для адвокатів і не буде здійснюватися проведення слідчих дій з моряками, дані обставини будуть використовуватися органами ФСБ для подальшого здійснення тиску на військовополонених”, – констатував Полозов.

Як повідомлялось, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вимагають від президента Росії Володимира Путіна забезпечити безперешкодне проходження всіх суден через Керченську протоку і негайного звільнити українських моряків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE