Politerno > Україна і світ > Електоральний прогноз на січень – Кочетков

Електоральний прогноз на січень – Кочетков

  • 3 Січня, 2019
  • 1245 Переглядів
  • 0

На виборах, як у велосипедному спорті: перший із зусиллям розсікає повітря, інші висовуватися з його аеродинамічній тіні не поспішають. Але якщо перший рвонув, то всі інші змушені реагувати, щоб не відстати назавжди.

Володимир Зеленський рвонув. І негайно почав формувати команду своїх прихильників. Це підхід Олексія Навального на виборах в мери Москви, тоді йому вдалося організувати бригади агітаторів і контролерів на виборчих дільницях на волонтерській безоплатній основі. Відповідно, припускаю, що скоро ми цих агітаторів за Зеленського побачимо на вулицях (сподіваюся, не в костюмі каріозного зуба).

На найближчій соціології рейтинг Зеленського, вважаю, підніметься на 3-5% – ефект яскравого висунення.

Як наслідок, в складній ситуації опинився Святослав Вакарчук. Якщо він зараз не почне кампанію, то ризикує засидітися на старті, а заїзд – спринтерський. Але йому треба виступити не менш яскраво, ніж Зеленському, а це таки складно. Тим більше, що телепрограма “Нові лідери” як фон явно поступається телесеріалу “Слуга народу”.

Простий концерт ОЕ не спрацює, тут потрібна подія рівня пам’ятного концерту на Майдані 2014 року з мобільними ліхтариками.

Юлії Тимошенко теж необхідно діяти, щоб зміцнити лідерство. Партійного з’їзду буде явно замало, його може посилити “ходіння в народ” – множинне імпровізоване спілкування з громадянами на вулицях або зарубіжна зустріч досить високого рівня. 

Без цього її рейтинг ризикує заморозитися, що чревато.

Петро Порошенко отримав образливого ляпаса від Зеленського і, за чутками, його лють зашкалює. Причому, спрямована вона не стільки проти Володимира Зеленського, скільки проти Ігоря Коломойського. Це, до речі, помилка: Володимир цілком автономний.

Не здивуюся, якщо юристи Нацбанку і АП раптово виявлять, що телеканал “1 + 1” входив в систему Приватбанку, а тому підлягає націоналізації разом з ним. Але ж це суди, причому, суди лондонські, до їх вердикту і вибори закінчаться. А інші різкі дії проти каналу навряд чи зупинять Зеленського, а ось Порошенка поховають (в сенсі міжнародних контактів). Але бізнес-структури, афілійовані з ІВК, чекають нелегкі (руйнівні) три місяці.

Між іншим, рейтинг ПОПа зараз підніметься на 2-3% – ефект мобілізації.

І зовсім вже кисло виглядають справи у Анатолія Гриценка, Олега Ляшка, Андрія Садового та інших виконавців ролей другого плану. Їм для того, щоб залишитися в пелетоні, треба робити щось екстраординарне. Або зливатися під сильніших.

Зате у Юрія Бойка все норм: електорат стабільний. Правда, такий токсичний, що Бойко навіть з Новим роком його вітає в рукавичках …

Олександр Кочетков

Читайте також: Василь Голобородько і актор Володимир Зеленський – не одне й те саме

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE