Politerno > Україна і світ > Виготовлений на пергаменті афонським іконописцем Томос для ПЦУ вже у Стамбулі

Виготовлений на пергаменті афонським іконописцем Томос для ПЦУ вже у Стамбулі

  • 5 Січня, 2019
  • 1513 Переглядів
  • 0

У резиденцію Вселенського патріархату в Константинополі (Стамбул) доставлено виготовлений на пергаменті Томос про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє УП з посиланням на прес-службу Бігорського монастиря в Македонії.

Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції іконописця та каліграфа, ієромонаха Луку з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, який привіз виготовлений ним документ.

Представники Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм вже прибули на Фанар і будуть присутні на церемонії ратифікації Томосу Вселенським патріархом.

Після цього глави двох церков проведуть спільну службу з нагоди свята Богоявлення. Під час Божественної літургії патріарх передасть томос митрополиту Епіфанію.

Як відомо, офіційне підписання Томосу про автокефалію помісної ПЦУ розпочнеться 5 січня, а 6 січня після божественної літургії його вручать митрополиту Епіфанію.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

На Різдво 7 січня предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній здійснить Божественну літургію в соборі Святої Софії. Під час богослужіння в соборі буде Томос. Після літургії Томос перенесуть для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE