Politerno > Україна і світ > Варфоломій закликав православних ієрархів визнати автокефалію української церкви

Варфоломій закликав православних ієрархів визнати автокефалію української церкви

  • 4 Січня, 2019
  • 1247 Переглядів
  • 0

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів і архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії новоствореній ПЦУ.

Про це йдеться в листі Варфоломія, повідомляє Ortodoxia Info.

“Реалізація всіх наших зусиль очікується 6 січня, в день Богоявлення, коли ми маємо намір надати Томос про автокефалію і відсвяткувати його з предстоятелем автокефальної Православної церкви України”, – йдеться в листі.

Патріарх закликав ієрархів визнати Українську церкву. Він зазначив, що “якщо ми вирішимо ігнорувати наших братів, які переживають моменти відчайдушної боротьби в Україні, ми не будемо мати ніякого виправдання в Судний день”.

За його словами, представники українського духовенства почали прибувати на Фанар, а ієрархи помісних православних церков повинні “вивчити деталі листа, щоб, в свою чергу, приступити до визнання нової церкви”.

Як повідомлялос, Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Офіційне підписання Томосу про автокефалію помісної ПЦУ розпочнеться 5 січня, а 6 січня після божественної літургії його вручать митрополиту Епіфанію.

5-6 січня спікер Ради Андрій Парубій разом з делегацією на чолі з президентом Петром Порошенком поїдуть до Туреччини на церемонію вручення Томосу.

На Різдво 7 січня предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній здійснить Божественну літургію в соборі Святої Софії. Під час богослужіння в соборі буде Томос. Після літургії Томос перенесуть для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE