Politerno > Україна і світ > Україна ініціюватиме розслідування щодо постачання Росією вугілля з ОРДЛО у Європу

Україна ініціюватиме розслідування щодо постачання Росією вугілля з ОРДЛО у Європу

  • 9 Січня, 2019
  • 1248 Переглядів
  • 0

Україна ініціюватиме міжнародне розслідування щодо постачання Росією вугілля з окупованих територій Донбасу до країн Європи.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав під час відкриття виставки копій старовинних мап України, повідомляє УП.

На запитання про долю моряків, які постраждали біля берегів Туреччини 7 січня, він відповів:

“Зараз наше посольство разом із турецькими партнерами намагається надавати всю можливу допомогу. Звичайно, повернення залежить від їхнього стану. Це відбудеться найближчим часом – там новини дуже добрі”.

Міністр ще раз висловив співчуття близьким загиблих.

“Стосовно походження вугілля – ми це перевіряємо. Ми знаємо про російські спроби змішувати вугілля з окупованих територій і російське – і його вивозити, причому не тільки до Туреччини. Ми працюємо з нашими партнерами, щоб зробити відповідне розслідування – і не тільки щодо цього”, – заявив Клімкін.

“Із деякими іншими країнами у нас є обґрунтовані підозри, що були спроби вивозити це вугілля не тільки до Туреччини. Це для нас дуже принципове питання. “, – додав він.

“Я говорив з нашими європейськими партнерами, оскільки у нас є також інформація, що були російські спроби вивозити таке міксоване, змішане вугілля і до деяких європейських країн”, – наголосив голова МЗС

Як повідомлялось, 7 січня біля берегів Туреччини затонуло вантажне судно з українцями на борту.

Згодом з’явилися подробиці про затонуле біля берегів Самсуна торгове судно, де з 13 членів екіпажу 11 були громадянами України, і четверо з них загинули. Зокрема, у МінТОТ повідомили, що судно перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) в порт Самсун (Туреччина). Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу в порти Туреччини та інших країн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE