Politerno > Україна і світ > З’явилися подробиці про затонуле біля берегів Туреччини торгове судно (Фото)

З’явилися подробиці про затонуле біля берегів Туреччини торгове судно (Фото)

  • 8 Січня, 2019
  • 1233 Переглядів
  • 0

З’явилися подробиці про затонуле біля берегів Самсуна торгове судно, де з 13 членів екіпажу 11 були громадянами України, і четверо з них загинули.

Як повідомляє в понеділок увечері прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ), вантажне судно “Volgo-Balt 214” відносилося до класу “ріка-море”.

“Вантажне судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами, яке сьогодні зазнало аварії і затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) в порт Самсун (Туреччина). Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу в порти Туреччини та інших країн. За даними моніторингових систем для суден Volgo-Balt типу “річка-море” аварії при таких погодних умовах є передбачуваними”, – йдеться в повідомленні на сторінці міністерства в соцмережі Facebook

У МінВОТ додали, що з літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а в подальшому, з серпня 2017 року – на прапор Панами.

Як стало відомо, 7 врятованих членів екіпажу затонулого корабля доставлені в лікарні міста Самсун. До них виїхав український консул.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE