Politerno > Україна і світ > Макарій відмовився стати “почесним громадянином Львова” через Філарета

Макарій відмовився стати “почесним громадянином Львова” через Філарета

  • 13 Січня, 2019
  • 1514 Переглядів
  • 0

Колишній голова УАПЦ митрополит Макарій відмовився від пропозиції Андрія Садового отримати звання почесного громадянина Львова через митрополита Філарета.

Про це повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

“Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви, відмовляється від пропозиції мера Львова щодо отримання звання почесного громадяна Львова разом із митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріархії”, – йдеться у заяві.

У єпархії нагадали, що 6 січня у Стамбулі, де Вселенський Патріярх Варфоломій вручив Томос для Православної церкви в Україні колишні глави УАПЦ та УПЦ КП  митрополит Макарій та митрополит Філарет не були присутні.

“Митрополит Макарій пояснив свою відсутність у Константинополі через непокору … Філарета, який не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією митрополичий устрій Православної Церкви в Україні. Саме  небажання зняти патріарший куколь і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня у Константинополі”, – йдеться у повідомленні єпархії.

У свою чергу мер Львова висловив жаль з приводу “суперечностей серед вищого православного духовенства” і зазначив, що його пропозиція залишається в силі.

Нагадаємо, архієпископ Даниїл, екзарх Константинополя в Україні повідомив, що для того, щоб ПЦУ отримала статус патріархату, в Україні має відбутися об’єднання всіх православних церков.

Також ми повідомляли, що Священний синод Вселенського патріархату призначив головою київської ставропігії архімандрита Михаїла (Аніщенка).

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE