Politerno > Україна і світ > Екзарх назвав умови отримання ПЦУ статусу патріархату

Екзарх назвав умови отримання ПЦУ статусу патріархату

  • 11 Січня, 2019
  • 1341 Переглядів
  • 0

Для того, щоб ПЦУ отримала статус патріархату, в Україні має відбутися об’єднання всіх православних церков.

Про це ВВС розповів архієпископ Даниїл, екзарх Константинополя в Україні, передає Цензор.НЕТ.

“ПЦУ має всі можливості та передумови, щоб набути статус патріархату, але спочатку мусить відбутися процес глибшого об’єднання”, – каже Даниїл.

За його словами, для того, щоб можна було говорити про ПЦУ як про патріархат, до новоствореної церкви мають приєднатися не тільки УПЦ КП та УАПЦ, але також і УПЦ МП. “Тоді можна буде звернутися до Константинополя і Вселенський патріархат буде готовий розглянути це питання”, – розповів архієрей.

Читайте також: Кому Томос очі затьмарив?

Даниїл також додав, що рішення про присвоєння ПЦУ статусу патріархату потрібно буде “зазначити” в Томосі, але оскільки це “гарний, каліграфічно виписаний документ”, Константинополь видасть “доповнену версію” Томосу, а стара зберігатиметься в архіві.

5 січня у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної Церкви в Україні. Згодом з’явився текст підписаного Варфоломієм томосу

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

7 січня Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній та президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві томос про автокефалію.

9 січня усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос про автокефалію Православної церкви України.

Читайте також: Не переплутати Томос із виборчою листівкою!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE