Politerno > Україна і світ > Суд Кіпру арештував майно Фірташа за позовом російського банку

Суд Кіпру арештував майно Фірташа за позовом російського банку

  • 16 Січня, 2019
  • 1250 Переглядів
  • 0

Суд Кіпру наклав арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

Про це пише “Комерсант”.

При цьому, як наголошується, забезпечувальні заходи торкнулися і головної компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.

“Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена – ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” і ТОВ “Титанові інвестиції”, які є власниками низки заводів в окупованому Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб”, – пише видання.

За даними джерел видання, позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня.

За словами співрозмовників видання, Фірташ – бенефіціар приватного акціонерного товариства “Юкрейніан Кемікал Продактс” і зареєстрованого в Росії ТОВ “Титанові інвестиції”.

“Ці компанії є власниками низки великих хімічних підприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану”, – пише автор.

Як зазначається, позивачі просили накласти забезпечувальні заходи на майно мільярдера і компаній Group DF Holdings Limited, Letan Investments Limited і Tolexis International Limited.

“Сам позов ВТБ пов’язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку “Юкрейніан Кемікал Продактс” і “Титанові інвестиції”. Уже в лютому наступного року позичальники “забули” про свої зобов’язання, переставши проводити виплати”, – пише видання.

Читайте також: Екстрадиція Фірташа можлива через звіт McKinsey для Boeing – NYT

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE