Politerno > Україна і світ > Суд у Росії продовжив арешт усім українським морякам

Суд у Росії продовжив арешт усім українським морякам

  • 16 Січня, 2019
  • 1255 Переглядів
  • 0

Лефортовський суд Москви в середу, 16 січня, продовжив на три місяці арешт чотирьом українським морякам, затриманим у районі Керченської протоки.

Як повідомляє ТАСС, таким чином арешт продовжений всім 24 військовим.

«Суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив обвинуваченим термін тримання під вартою до 24 квітня», – сказав співрозмовник агентства.

Клопотання про продовження арешту 20 морякам були розглянуті напередодні. Засідання тривали в закритому режимі.

Сьогодні суд також в закритому режимі розглянув клопотання слідчого про продовження терміну арешту стосовно ще чотирьох обвинувачених – Віктора Беспальченка, Володимира Варімезе, Владислава Костишина та Володимира Лісового.

Зазначимо, українські моряки відмовилися від свідчень у суді.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Як стало відомо, усі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

Адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів захоплених моряків днями заявив, що працівники ФСБ Росії тиснуть на військовополонених українських моряків.

Також відомо, що сім’ї 24 полонених Російською Федерацією українських військових моряків отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Адвокат Ілля Новіков, посилаючись на дані свого підзахисного Романа Мокряка – одного з військовополонених українських моряків, повідомив, що у Керченській протоці росіяни випустили по українцям 1200 снарядів з гармати.

7 січня стало відомо, що Україна подала до Європейського суду з прав людини позов проти Росії через захоплення українських моряків біля Керченської протоки.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE