Politerno > Україна і світ > МЗС Росії передало Україні затримані кораблі

МЗС Росії передало Україні затримані кораблі

  • 18 Листопада, 2019
  • 1239 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ Росії передало Україні кораблі, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Про це повідомляється сайт МЗС РФ

“18 листопада відбулася передача українській стороні трьох кораблів ВМФ України, які в листопаді 2018 року порушили кордон Російської Федерації під час навмисної провокації Києва в районі Керченської протоки і були затримані російськими правоохоронними органами”, – сказано у заяві.

У МЗС РФ відзначили, що зазначені кораблі є речовими доказами кримінальному процесі про незаконний перетин кордону, який ще триває в Росії.

Але слідчі дії щодо кораблів завершили, тому зараз стала можливою передача суден “на відповідальне зберігання українській стороні”.

Водночас джерело УП, обізнане з процесом передачі, пояснює, що він не буде швидким, бо українська сторона має провести перевірку суден.  

Згодом пресцентр Командування Військово-Морських Сил України  повідомив у Facebook, що катери “Нікополь”, “Бердянськ” та буксир “Яни Капу” прямують додому.

“18 листопада в акваторії Чорного Моря розпочато процес щодо повернення українських катерів “Нікополь”, “Бердянськ” та буксиру “Яни Капу”. Наразі українські буксири “Тітан”, “Гайдамаки” та пошуково-рятувальне судно “Сапфір” разом з катерами та буксиром розпочали рух в напрямку материкової України”, – повідомили у командуванні ВМС.

Нагадаємо, у неділю, 17 листопада, стало відомо, що захоплені українські військові катери “Бердянськ” і “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу” у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії Керчі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE