Politerno > Україна і світ > Парламент остаточно схвалив закон про закупівлі зброї та послуг без посередників

Парламент остаточно схвалив закон про закупівлі зброї та послуг без посередників

  • 17 Січня, 2019
  • 1553 Переглядів
  • 0

Верховна Рада 17 січня остаточно схвалила проект закону про закупівлі товарів та послуг оборонного призначення. Документ дозволяє робити прямі закупівлі оборонного обладнання за кордоном.

Відповідний законопроект у другому читанні підтримали 236 нардепів. Офіційно документ називається “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом”. У першому читанні Рада затвердила цей закон 20 грудня 2019 року.

Читайте також: США скасували ембарго на поставки зброї в Україну – Волкер

Завдяки закону державні замовники державного оборонного замовлення зможуть безпосередньо закуповувати продукцію, роботи і послуги оборонного призначення за імпортом, тобто за кордоном. Це дозволить оптимізувати і прискорити процес закупівель за кордоном в разі такої необхідності. Окрім того, це заощадить державні гроші, адже більше не треба буде платити за посередницькі послуги.

Закон також передбачає прямі поставки озброєння і техніки Міністерству оборони без посередництва державного концерну “Укроборонпром”.

Зазначимо, щ до цього часу імпортом озброєння в Україні займалися посередницькі структури Укрспецекспорту. Такі угоди з імпорту озброєння та товарів оборонного призначення були засекреченими.

Читайте також: Доплатили по пару сотень і поставили в чергу. Чому військові пенсіонери знову готуються до бунту

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE