Politerno > Україна і світ > У поліції вибачились за слова “Лягай, Бандеро!” та запустили флешмоб “Я – бандерівець”

У поліції вибачились за слова “Лягай, Бандеро!” та запустили флешмоб “Я – бандерівець”

  • 10 Лютого, 2019
  • 1368 Переглядів
  • 0

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився перед суспільством за дії правоохоронця, який при затриманні людей біля Подільського райвідділку в суботу крикнув: “Лягай, Бандеро!”.

Про це він сказав на брифінгу в неділю, відповідаючи на питання журналістів.

“Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим”, – зазначив Крищенко.

 

“Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності”, – додав він.

Крищенко наголосив, що можливе перевищення повноважень працівниками поліції у суботу розслідує Державне бюро розслідувань.

Щодо зафіксованого на відео чоловіка в цивільному одязі, який бив затриманого, що лежав на землі, керівник київської поліції зазначив: “В тому числі, ці дії стали приводом порушення кримінального провадження ДБР… Конкретно ця особа буде нести відповідальність, я так розумію”.

За словами керівника поліції Києва, наразі жоден з правоохоронців не відсторонений від виконання обов’язків на час службового розслідування.

“Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена”, – сказав Крищенко.

Він також повідомив, що в разі якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за 365 статтею КПК (перевищення влади або службових повноважень). Водночас тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за ч.4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї).

Також у Національній та патрульній поліції запустили флешмоб “Я – бандерівець” з метою вибачитися за дії одного з правоохоронців, який під час сутички та затримання учасників руху С14 біля Подільського райвідділку поліції Києва вигукнув “Лягай, Бандеро!”. 

Зокрема, відповідні дописи на своїх сторінках у Facebook розмістили очільник Нацполіції Сергій Князєв, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, глава Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький та інші. 

Також до флешмобу долучився радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Читайте також: Тимошенко: мою зустріч із киянами намагаються штучно прив’язати до сутички активістів із правоохоронцями

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE