Politerno > Україна і світ > Ймовірний наступник Юнкера хоче створити систему ПРО в ЄС за участі України

Ймовірний наступник Юнкера хоче створити систему ПРО в ЄС за участі України

  • 16 Лютого, 2019
  • 1256 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Веббер вважає, що Євросоюз має побудувати систему протиракетної оборони за участі України.

Про це він заявив у виступі на безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент “Європейської правди”

Веббер наголосив, що його ініціатива викликана ядерною загрозою та має допомогти подолати розділення Європи по лінії Схід-Захід.

Потребу у створенні нової протиракетної системи він обґрунтував розривом “ядерної угоди” Росії та США – Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Читайте також: Тимошенко розпочинає консультації з МВФ щодо зниження ціни на газ

“Дія ДРСМД завершилася, і ми опинилися перед новими викликами. (Цьому можливо протистояти) якщо ми запропонуємо спільно побудувати проракетну систему – Німеччина, Франція, Польща, Литва, Україна. Йдеться не про наступальну, а про систему захисту”, – пояснив Веббер свою ініціативу.

На думку німецького політика, це допоможе повернути єдність на європейський континент у період зростання ядерної загрози

“Це те, що справді зможе переконати людей в Польщі, в Україні, що ми можемо запропонувати захист… Це те що зможе об’єднати Європу”, – заявив він.

Читайте також: Меркель: Європа не перериватиме відносини з Росією

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE