Politerno > Україна і світ > МВС: виборців, які отримували “допомогу” від влади, просять “правильно” проголосувати

МВС: виборців, які отримували “допомогу” від влади, просять “правильно” проголосувати

  • 31 Березня, 2019
  • 1203 Переглядів
  • Comments Off

У МВС заявляють, що виборцям, які отримували матеріальну допомогу від місцевої влади, зокрема у Василькові на Київщині, телефонують із закликом “правильно” проголосувати.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Володимир Філенко, йдеться на сайті міністерства.  

За його словами, Нацполіція зацікавилась цими фактами і шукає підстави для правової кваліфікації.

“Ми неодноразово повідомляли, що серед форм фальсифікації, які відбувалася під час виборчої кампанії, була досить розповсюджена така форма, як надання матеріальної допомоги органами місцевої влади. Кількість осіб, які отримали матеріальну допомогу, зазвичай по одній тисячі гривень, збільшилася в десятки разів. Особливо це було масово в Дніпрі і у Василькові на Київщині. Ця матеріальна допомога надавалася, як правило, з порушенням загальноприйнятих правил надання такої допомоги, що нам давало підставу кваліфікувати це як прихований підкуп виборців. І це, звичайно, співпало із розпалом виборчої кампанії”, – сказав Філенко.

За його словами, у неділю виборці, які раніше отримали матеріальну допомогу, яку місцева влада видавала з порушеннями, отримують телефонні дзвінки із нагадуванням, що вони мають “правильно” проголосувати.

“Сьогодні стала фактом така обставина: нам сигналізує громадськість з міста Васильків, спостерігачі, що відбувається масовий обдзвін тих людей, які отримали таку допомогу, і їм нагадують, що їх не забули і вони теж мають не забути сходити на дільниці і “правильно” проголосувати”, – заявив Філенко.

Читайте також: Голосування ув’язнених відбуваються з порушеннями – офіс омбудсмена (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE