Politerno > Україна і світ > Чому Порошенко буде битися і чіплятися за владу до останнього

Чому Порошенко буде битися і чіплятися за владу до останнього

  • 2 Квітня, 2019
  • 1884 Переглядів
  • Comments Off

Якщо Петро Порошенко втратить владу, постане питання не тільки про його політичне майбутнє в Україні, а й про те, чи буде він відповідати перед законом.

Хороший результат і високий рівень підтримки Володимира Зеленського був очікуваним і прогнозованим.

І хоча реальних домовленостей про об’єднання Тимошенко і Зеленського ще немає, було б непогано, якби вони таки з’явилися.

Для Юлії Тимошенко такий крок як об’єднання із Зеленським, був би логічним, тому що головна загроза – Порошенко – залишається. Ліквідація вертикалі влади Порошенка – це ключовий момент, який необхідно усунути, щоб в подальшому в цій країні міг розвиватися якийсь зрозумілий демократичний процес.

Можливо, і для Зеленського було б непогано об’єднати навколо себе не тільки Тимошенко з її партійними структурами, але також і Анатолія Гриценка, і багатьох інших кандидатів, які виступали в опозиції до Порошенка, бо незабаром він зіткнеться з усією міццю адміністративного ресурсу, який є у чинного президента. І в такій ситуації краще мати союзників.

Чого чекати від другого туру? Я думаю, що перемогти Зеленського при такому відриві Порошенко не зможе. Але він точно буде битися і чіплятися за владу до останнього. Занадто високі ставки, адже мова йде про його особисту безпеку або необхідність відповісти перед законом. Якщо Порошенко втратить владу, то постає питання не тільки про його політичне майбутнє в цій країні, а й про те, чи буде він емігрувати, чи відповідатиме перед законом.

Знаючи Порошенка, думаю, що він може піти на все, що завгодно. У тому числі на сценарії, які передбачають введення особливого стану, військові ексцеси, боротьбу з тероризмом, скасування результатів виборів під приводом того, що вони є результатом підступів ворогів і “руки Кремля”.

, політтехнолог, директор по стратегічному плануванню агентства Гайдай.Ком

Читайте також: Яременко розповів, яким чином Порошенко може піти гідно

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE