Politerno > Україна і світ > Гладковський більше не голова наглядової ради НАУ

Гладковський більше не голова наглядової ради НАУ

  • 16 Травня, 2019
  • 1145 Переглядів
  • Comments Off

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував наказ Міністерства освіти і науки, згідно з яким наглядову раду Національного авіаційного університету очолював екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

За даними освітнього порталу “Педагогічна преса“, зазначене судове рішення набуло чинності 22 квітня 2019 року.

Після скасування відповідного наказу “Про затвердження складу наглядової ради Національного авіаційного університету” від 20.10.2016 року №1267 наглядова рада НАУ буде працювати у складі, затвердженому наказом Міносвіти від 05.11.2015 року №1146. Головою цього складу Наглядової ради є Олександр Бадрудінов.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які були під контролем осіб, наближених до “Укроборонпрому”. Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, його батька Олега Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО. Також “Укроборонпром” відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства “Ізюмський приладобудівний завод” Сергія Філоненка.

4 березня вийшла ще одна частина розслідування, де стверджується, що в 2017 році ці ж люди поставили “Укрспецекспорту” російські висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Чистий прибуток схемщиків тільки на одній цій угоді міг становити близько 300 тисяч доларів. А заступник секретаря РНБО і бізнес-партнер президента Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував “відкат” з розкрадання в оборонному комплексі.

5 березня стало відомо, що син Олега Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.

Напередодні Ігор Гладковський відповів на розслідування журналістів про розкрадання в Укроборонпромі та пообіцяв скоро розказати, хто надіслав журналістам інформацію.

7 березня Національне антикорупційне бюро провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Як повідомлялось, з 4 частини розслідування “Bihus.info” випливає, що усі слідчі органи, які мали б розслідувати розкрадання на оборонці, знали про нього і закривали справи за хабарі.

Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо можливого отримання чиновниками ГПУ, СБУ, ДФС та НАБУ хабарів за непроведення досудового розслідування й непритягнення до відповідальності осіб, причетних до корупції в оборонній сфері.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE