Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського

Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського

  • 4 Березня, 2019
  • 1589 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко заявив, що 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря РНБО.

Про це він сказав під час виступу Ради регіонального розвитку у Миколаєві.

Таке рішення він ухвалив через тиждень після резонансного розлідування дурналістів про розкрадання в оборонній сфері. У понеділок, 4 березня, журналісти мають опублікувати другу частину матеріалів.

За словами президента, він також звільнив Гладковського з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Він додав, що його рішення не є судовим вироком, але намагається зробити все, щоб створити всі умови для якісного розслідування.

“Щоб кожен міг переконатися, що у подібних ситуація, якщо доведена вина, не врятують ані посада, ані зв’язки з президентом”, – заявив Порошенко, додавши, що для нього головним є оборона, армія та захист країни.

Він також заявив, що доручив Секретарю РНБО Олександру Турчинову на середу підготувати засідання з діяльності “Укроборонпрому” ,а також звернувся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації у ЗМІ і розставити всі крапки на “і”.

“Ввечері планую переговорити по телефону з керівництвом НАБУ”, – сказав глава держави.

“Всі хочуть знати правду і я як президент хочу знати і для цього будуть створені всі необхідні умови”, – додав він і закликав також правоохоронні органи бути максимально відкритими і інформувати суспільство про хід розслідування настільки, наскільки дозволяє слідство.

Порошенко також згадав кандидатів у президенти, які коментують журналістське розслідування про розкрадання в “Укроборонпромі”.

За його словами,  серед кандидатів у президенти є ті, які будучи на керівних пасадах, розбазарювали і розкрадали армію, розпродавали шпиталі і  “завдяки цим героїням і героям” на момент вторгнення Росії, українська армія була гола і боса.

“І тепер вони ще мають совість судити тих, хто відновлював нашу армію… але історія все і всіх розставить на свої місця”, – сказав президент.

Він наголосив, що перед виборами може бути багато бруду, у тому числі фейкового.

Читайте також: “Ми ціну помножили на 2. Помнож ще на 2,5”. Як син друга Порошенка грабував оборонку

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE