Politerno > Україна і світ > Гладковський отримував “відкати” з обороннних закупівель – ЗМІ (Відео)

Гладковський отримував “відкати” з обороннних закупівель – ЗМІ (Відео)

  • 4 Березня, 2019
  • 1753 Переглядів
  • Comments Off

Звільнений заступник секретаря РНБО і бізнес-партнер президента Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував “відкат” з розкрадання в оборонному комплексі.

Про це йдеться в розслідуванні “Bihus.info”.

За даними журналістів, наприкінці 2016 – на початку 2017 років “Укроборонпром” закупив російські деталі для літаків АН-26, переплативши у 5 разів. Вони коштували Україні 14,38 млн грн, хоча з Москви вилітали за 2,3 мільйони.

При цьому 80% авансу розділили між собою ймовірні учасники схеми.

Як свідчить їхнє листування, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч – нинішній директор “Укроборонпрому” Павло Букін.

Ще 46,6 тисяч – забрали на двох безпосередні організатори постачання Ігор Гладковський (син екс-заступника секретаря РНБО) та його бізнес-партнер Віталій Жуков.


На той момент Букін очолював “Укрспецекспорт”, який займався закупівлею деталей. Чиновник нібито особисто замовляв товар у Гладковського-молодшого та його партнерів.

Журналісти стверджують, що чистий прибуток від тієї угоди сягав 300 тисяч доларів.

У розслідуванні також йдеться, що Гладковському-старшему відраховували частку не лише зі згаданої закупівлі

Журналісти анонсували ще одну частину розслідування, яке стосується розкрадання оборонної сфери та ролі в ній правоохоронних органів.

25 лютого видання “Bihus.info” оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво “Укроборонпрому” знало про оборудки і давало на них згоду.

4 березня президент Петро Порошенко заявив, що підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря РНБО.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE