Politerno > Україна і світ > Фігурнат “справи Свинарчуків” знову працює з “Укроборонпромом”

Фігурнат “справи Свинарчуків” знову працює з “Укроборонпромом”

  • 3 Листопада, 2021
  • 713 Переглядів
  • 0

Фігурант “справи Свинарчуків”, бізнес-партнер Ігоря Гладковського Віталій Жуков співпрацює з “Укроборонпромом”.

Про це повідомляє “Укроборонпром“.

Згідно з даними концерну, на шосткинському заводі “Імпульс”, що входить до складу “Укроборонпрому”, розгорнуть перше в історії незалежної України серійне виробництво боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів.

Розробкою цього боєприпасу займеться СКБ “Вектор-В”, керівником якого є Віталій Жуков.

Жуков – один з фігурантів корупційних схем, бізнес-партнер Гладковського-молодшого.

Наразі Віталій Жуков уже визнаний винним у зловживанні впливом, але звільнений від відповідальності через строки давності. У цій справі йшлось про надання Житомирському бронетанковому заводу 7 мільйонів гривень допомоги від держави, які одразу використали для оплати рахунків, пов’язаних із бізнесом Жукова.

Водночас у судах розглядаються ще дві справи щодо нього: про несплату податків та хабаря для директора одного з оборонних заводів.

Через молодий вік головних виконавців та впевненість у власній недоторканності за ними закріпилось прізвисько “хлопчики”. Бізнес “хлопчиків” роками будувався на контрабанді запчастин для оборонних заводів з Росії. 

Володимир Зеленський, ще бувши кандидатом на посаду президента, заявляв, що схеми в оборонці – це “кабздєц”. Рік назад Зеленський обіцяв результати у справі Гладковського.

У квітні минулого року НАБУ та САП повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму майже 50 млн грн та легалізації цих коштів чотирьом особам, які причетні до компанії “Оптимумспецдеталь”. Правоохоронці не називали прізвищ, але за даними ЗМІ мова йде про екскерівника “Оптимумспецдеталі” Володимира Волохача, Віталія Жукова та Андрія Рогозу, які фактично керували і забезпечували роботу товариства, а також бухгалтера Іванюк.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE