Politerno > Україна і світ > Кабмін оскаржить рішення суду по тарифам, а у Тимошенко обіцяють витрусити з Нафтогазу трирічну переплату

Кабмін оскаржить рішення суду по тарифам, а у Тимошенко обіцяють витрусити з Нафтогазу трирічну переплату

  • 4 Березня, 2019
  • 2157 Переглядів
  • Comments Off

Кабінет міністрів оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною постанови уряду, якою до жовтня 2018 року визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.

Про це на своїй сторінці в Fаcebook повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук.

“Про сьогоднішнє “рішення” Окружного адміністративного суду Києва. Рішенням, про яке йдеться, скасовано постанову, яка втратила чинність”, – нагадав він.

“Оскаржена постанова Кабінету міністрів від 27 квітня 2016 р. №315 втратила чинність згідно з постановою Кабінету Міністрів від 19 жовтня 2018 року номер 867 “Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу”, – заявив Рябчук.

При цьому він наголосив, що навіть попри це, Кабінет міністрів подаватиме апеляцію і оскаржить це рішення в установленому порядку.

У той же час, представники лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко мають намір домагатися від НАК “Нафтогаз України” повернути українцям гроші, заплачені ними в період дії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

Про це повідомляє прес-служба “Батьківщини” 4 березня.

“Всі кошти, які люди сплатили за період дії постанови уряду, були сплачені за недійсною ціною на газ. Далі ми будемо домагатися, щоб вигодонабувач –  НАК “Нафтогаз України” – з мільйонними зарплатами,  броньованими автомобілями і з усім цим пафосом – повернув усі ці гроші українцям”, – каже представник Тимошенко в суді Олександр Трохимець.

“Доведена економічна необґрунтованість ціни на газ, у доцільності якої нас переконувала влада за останні 3 роки. Отже, тарифи – як ті, що були раніше встановлені, так і нинішні  – не мають економічного підґрунтя, бо, на превеликий жаль, ціна на газ береться за методом “зі стелі”, – зауважив інший представник Тимошенко Олексій Кучеренко.

У понеділок колегія суддів Окружного адміністративного суду Києва задовільнила позов Тимошенко проти уряду щодо підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, яке відбулося у травні 2016 року.

Суд визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів № 315 від 2016 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE