Politerno > Україна і світ > Програма з МВФ має передбачати зниження тарифів – Тимошенко

Програма з МВФ має передбачати зниження тарифів – Тимошенко

  • 13 Червня, 2019
  • 1190 Переглядів
  • Comments Off

У новому парламенті має бути створена коаліція дій, а коаліційна угода має базуватись на основі розробленого «Батьківщиною» Нового курсу – чіткого плану порятунку України.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час прямого ефіру на телеканалі NewsOne.

«Ми запропонували створити коаліцію дій і припинити розмови про реформи та мрії. В основу коаліції дій ми мусимо покласти коаліційну угоду, яка називається «Новий курс». Це та програма, яка у нас є і яка передбачає план-графік. Там є певні показники, на який результат ми виходимо. Наприклад, 7% зростання економіки на рік. Жодна партія не має такого фахового всеохоплюючого плану для України», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона переконана, сьогодні не можна гаяти часу, а тому треба швидше приступити до роботи: «Існує багато заяв, розмов, меморандумів, але це білий шум, а треба діяти і дати людям результат!»

Якщо новому президенту разом з новим парламентом та урядом вдасться реалізувати план відродження України, це означатиме, що за 5 років ми житимемо так, як Польща сьогодні, зазначила політик.

«Ми поставили собі таке завдання. І ми матимемо не менше 7% зростання економіки на рік», – запевнила Юлія Тимошенко.

Голова партії спрогнозувала, що до коаліції можуть увійти «Слуга народу», «Батьківщина» та «Голос».

Водночас вона зауважила, що в разі не потрапляння в коаліцію, «Батьківщина» не піде в опозицію, а навпаки, допомагатиме всіма силами: «Наш досвід і чіткі знання, як діяти щодня для порятунку країни, – ми будемо усім допомагати команді президента».

За словами Юлії Тимошенко, вже восени новий президент та новий уряд мають розпочати новий переговорний процес з МФВ, який би стимулював розвиток української економіки та передбачав зниження тарифів.

«Змінявся президент, поміняється уряд і парламент. І треба новий високопрофесійний переговорний процес без підвищення тарифів, без скорочення соцзахисту людей. І такі переговори можливі. Нові переговори потрібні, щоб продовжити співпрацю, доки не будуть покриті дефіцити в фінансах за рахунок детінізації та підйому економіки», – зауважила вона.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що в «Новий курс» передбачає систему оптимізації держборгу, який сьогодні є непосильним для країни.

Голова партії назвала основні кроки, які потрібно робити для того, щоб у нас не було дефіциту грошей і нам не треба було звертатися до МВФ.

По-перше, поміняти корокткострокові запозичення на довгострокові, зазначає Юлія Тимошенко. По-друге, поміняти дорогі гроші, які, на жаль, залучені попередньою владою, на гроші з адекватною вартістю, які не руйнуватимуть фінанси країни, додала вона.

«МВФ працює в Україні, тому що в нас колосальні дефіцити фінансових ресурсів. Ми можемо вийти з цієї ситуації, якщо ми  переглянемо податкову систему, митну політику, ми таким чином можемо закрити 43% тіньової економіки. Це на 43% більша дохідна частина бюджету. Реалізувати це можна, закривши контрабанду в Україну  і змінити Податковий кодекс, щоб база оподаткування вийшла з тіні», – сказала політик.

Юлія Тимошенко запевнила, що вихід є з кожної ситуація: «Наша стратегія передбачає вихід із глухого кута. Є шлях, ресурси, мета вийти на зовсім інший розвиток і країни, і на інший рівень заможності українським родинам».

Читайте також: Тимошенко порадила Зеленському не зважати на рішення КС щодо указу про розпуск Ради

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE